Helpende handen voor het Huttendorp Hippolytushoef

22 juli 2023

Matches met gesloten beurs via de Hollands Kroonse Uitdaging worden op vele manieren gemaakt. Of het nu gaat om spullen, kennis, kunde of helpende handen. Het eerste halfjaar van 2023 werden er al meer dan 250 gemaakt. En die teller stopt nog lang niet.

Soms wordt een match in gang gezet door alleen het delen van een bericht op Facebook. Zoals dit gebeurde met de noodkreet van Buurtvereniging Klufterkrogt, organisatoren van het jaarlijkse Huttendorp in Hippolytushoef. Hun grootste houtleverancier kwam kort voor dit mooie evenement met de onheilstijding dat het dit jaar niet ging lukken om hout te leveren. Dat zorgde voor grote paniek bij de organisatie. Een bericht op Facebook volgde. Met onder die oproep weer de vraag van een lezer of de HKU kon helpen. Dat was op deze korte termijn alleen mogelijk via het delen van het bericht. Op de oproep kwamen veel reacties. En dus ook veel hout. Wat weer een nieuwe uitdaging met zich meebracht, het vervoer.

Daar kwam de match waar dit bericht in het bijzonder over gaat in beeld. Peter van Hest, van de Dolle Bonte Molen, kwam in actie. Hij gooide belangeloos de bus vol diesel, knoopte de aanhangwagen achter die bus en ging samen met zoon Mark op pad. Ze reden van hot naar her om hout te verzamelen en dit naar het Huttendorp aan De Weel in Hippolytushoef te brengen. Resultaat was een mooie stapel hout die veel kinderen de komende tijd weer heel veel plezier gaat brengen. Er kan overigens nog hout bij. Dit kan vanaf vandaag gebracht worden. Het Huttendorp vindt plaats vanaf dinsdag 25 juli, daarvoor kan nog ingeschreven worden. Zie hieronder de informatie of kijk op de Facebookpagina van Buurtvereniging Klufterkrogt.

Peter belde tijdens één van de ritten met de manager van de Uitdaging om deze match onder de aandacht te brengen. En ook om nog even de aandacht te vragen voor de ondersteuning die de Dolle Bonte Molen uit het Iedereen kan meedoen-fonds van Microsoft en de Hollands Kroonse Uitdaging ontving. Hierdoor kunnen mensen met een beperking gratis meedraaien in deze attractie tijdens Wieringer Kermis, die ook de komende week op het programma staat. Van donderdag 27 tot en met maandag 31 juli vindt dit volksfeest plaats.

Het Iedereen kan meedoen-fonds ondersteunde overigens vorig jaar ook het Huttendorp Hippolytushoef. Dit jaar deden onder andere het Kinderdorp Niedorp en Timmerdorp Breezand met succes een aanvraag bij dit fonds.

Deel het bericht:
"Helpende handen voor het Huttendorp Hippolytushoef"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

10 jaar ICT vanaf Morgen!

10 jaar ICT vanaf Morgen! Gefeliciteerd! Bedankt voor het fijne partnerschap. Lees alles over dit mooie bedrijf op ictvanafmorgen.nl.

Scroll naar boven