Dorpsraad Hippolytushoef opgericht

1 februari 2024

Bron: wieringernieuws.nl/nieuws/41094/Dorpsraad_Hippolytushoef_opgericht.html

HIPPOLYTUSHOEF – Afgelopen dinsdag 30 januari is de Dorpsraad Hippo opgericht. De dorpsraad bestaat uit een diverse groep betrokken inwoners die zich wil inzetten voor het mooie dorp. Als dorpsraad streven ze ernaar om de betrokkenheid van bewoners te vergroten, lokale kwesties aan te pakken en gezamenlijk de leefbaarheid van Hippolytushoef te verbeteren.

Hierbij richten ze zich op het in beeld brengen van wat er speelt en welke behoeften er zijn, zodat ze de stem van de inwoners kunnen vertegenwoordigen en de juiste personen en organisaties kunnen samenbrengen.

De komende tijd gaat men aan de slag met de resultaten van het leefbaarheidsonderzoek dat vorig jaar zomer door de gemeente is gehouden. Daarnaast gaan ze werken aan het vergroten van hun zichtbaarheid en het uitbreiden van het netwerk. De Raad kan het echter niet alleen. Alle inwoners van Hippo worden uitgenodigd om suggesties en ideeën aan te dragen en zo samen te werken om de leefbaarheid van Hippo te verbeteren en de gemeenschap te versterken.

Neem gerust contact met de dorpsraad op, zij zijn te bereiken via info@dorpsraadhippo.nl.

Op bijgaande foto de volledige Dorpsraad Hippo met van links naar rechts Bart Wierdsma, Olaf Binnenhei, Maaike Tijsen, Angela Mast, Dirk Jan Laan, Dieks Smit, Vincent van Assendelft, Flip Liebe en Marco Homminga.

Leefbaarheidsonderzoek

De oprichting van een dorpsraad in Hippolytushoef is één van de uitkomsten van het leefbaarheidsonderzoek dat in Hippolytushoef is gehouden. Dit was na Breezand, Kreileroord en Middenmeer de vierde kern in Hollands Kroon die onderzocht is. Binnenkort volgt er een vijfde. Doel is om alle kernen in de gemeente te onderzoeken. Het leefbaarheidsonderzoek wordt in iedere kern uitgezet door betrokken inwoners, de Gemeente Hollands Kroon, Incluzio, LSBO-HK, Team Sportservice, de Hollands Kroonse Uitdaging en Wonen Plus Welzijn.

Lees hier meer: hollandskroonseuitdaging.nl/leefbaarheidsonderzoek-hippolytushoef-gestart/

Deel het bericht:
"Dorpsraad Hippolytushoef opgericht"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

10 jaar ICT vanaf Morgen!

10 jaar ICT vanaf Morgen! Gefeliciteerd! Bedankt voor het fijne partnerschap. Lees alles over dit mooie bedrijf op ictvanafmorgen.nl.

Scroll naar boven