Bestuursvergadering in museum

20 april 2022

Het bestuur van de Hollands Kroonse Uitdaging vergadert iedere maand. Na een lange periode van online bijeenkomsten kon dat deze maand gelukkig weer fysiek. Daarvoor werd een passende locatie gezocht en gevonden bij het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont. Wat helemaal leuk was dat deze vergadering plaatvond tussen de tentoonstelling Leer van vis. Een tentoonstelling die financieel ondersteund werd met een incidentele subsidie via de Hollands Kroonse Uitdaging.

Ontdek zelf ook de verrassende en duurzame toepassingen van vissenhuid in de reizende tentoonstelling Leer van vis. Vissenhuid – een restproduct van de visserij – is opvallend ruw en sterk. Daarom wordt het al zo’n 2000 jaar verwerkt in talloze sier- en gebruiksvoorwerpen. Denk aan kleding, tassen, messenheften, bekleding van sabels en bijvoorbeeld moderne kunstuitingen. Verbaas je én steek iets op over de talloze toepassingen van vissenleer! Kijk voor meer informatie op zuiderzeecollectie.nl/page/1172/leer-van-vis.

Naast deze tijdelijke tentoonstelling heeft het Wieringer Eilandmuseum onder andere ook de permanente tentoonstelling ‘Op pad door dag en nacht’ in de rijtuigenloods en de donkerte belevingsplek. Onderdelen van Donkerte van de Wadden. Bij beide projecten is de Hollands Kroonse Uitdaging met raad en daad betrokken geweest. Deze gelegenheid werd dan ook aangepakt om door voorzitter André Lont te worden rondgeleid en bijgepraat over beide projecten.

Binnenkort zal ook de Matchgroep van de Hollands Kroonse Uitdaging het museum bezoeken voor een vergadering en een rondleiding. Iets wat iedereen aan te raden is. kijk voor meer informatie op museumjanlont.nl.

Deel het bericht:
"Bestuursvergadering in museum"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!

In Middenmeer hebben de buurvrouwen Grietje de Haan-Nicolai en Sharon van Bodegom-Mes in de Elzenhof een buurtspeeltuin gerealiseerd. Met veel

Vrijwilligersdag Hippo – met updates

Bericht van Noordkopvoorelkaar op Facebook: Noordkopvoorelkaar is met Hollands Kroonse Uitdaging en 2 anderen. Kom langs en ontdek nieuwe mogelijkheden! Op zaterdag 25 mei

Scroll naar boven