Wonen Plus Welzijn kan meer Doe Mee Mappen aanbieden

12 juni 2020

Door de coronacrisis zijn veel ouderen alleen, zij moeten veelal binnen blijven en missen de invulling van hun dag, contacten en verbinding met elkaar. Wat zij normaal gesproken vinden bij bijvoorbeeld bingo, kaarten, knutselclubs, het bezoeken van de Doet & Ontmoet-bijeenkomsten of koffieochtenden. Veel ouderen leven daardoor in een sociaal isolement en vereenzamen. Contacten en verbindingen met anderen zijn momenteel niet aan de orde i.v.m. besmettingsgevaar en de uitgevaardigde regels van het RIVM. Voor de kwetsbare ouderen, mensen met een beperking of chronische ziekte zullen de maatregelen, ondanks de versoepelingen, nog van kracht blijven.

Om invulling te geven aan het gemis in deze tijd heeft Wonen Plus Welzijn de Doe Mee Mappen ontwikkeld. De map bestaat uit meerdere documenten die actie vragen van de ontvanger. Bijvoorbeeld een knutselwerkje, puzzel of raadsel. Maar ook informatie over bijvoorbeeld nieuwe maatregelen, diensten die Wonen Plus Welzijn aanbiedt en verwijzingen naar initiatieven van andere organisaties zoals Sportservice. De map geeft dingen te doen, geeft invulling. Daarnaast wordt ook aandacht geschonken aan zingeving en wederkerigheid. De ontvanger wordt gevraagd iets te doen voor een ander, dit kan bijvoorbeeld zijn het uitwisselen van tijdschriften maar ook het delen van een gedicht of hobby om anderen te inspireren. Zo kunnen de mappen ook meerdere keren gevuld worden met input van de mensen zelf.

Eerder zijn deze mappen verdeeld onder de deelnemers van de Doet & Ontmoet groepen en dit bleek een groot succes. Reden voor Wonen Plus Welzijn deze map aan meer inwoners van Hollands Kroon aan te willen bieden. Daarvoor deed Wonen Plus Welzijn een aanvraag bij de Hollands Kroonse Uitdaging voor een bijdrage uit het Microsoft C-19 Response Fund. Van het gevraagde bedrag kon de aankoop en samenstelling van 250 Doe Mee Mappen gerealiseerd worden. Deze aanvraag werd gehonoreerd. De mappen zijn inmiddels gemaakt.

Op bijgaande foto ziet u Caroline de Vries van Wonen Plus Welzijn met een Doe Mee Map in de ene en in de andere hand het handvat van de symbolische cheque van Microsoft. Het andere handvat wordt vastgehouden door Edwin Wittink van de Hollands Kroonse Uitdaging.

 

Deel het bericht:
"Wonen Plus Welzijn kan meer Doe Mee Mappen aanbieden"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Piratenfeest voor De Sammeltjes

Match met Detectiespecialist DJ Laan De jaarlijkse Juffendag van Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef ging dit jaar naar Speeltuin De

Code Oranje

Bewonersavond in Anna Paulowna gaat niet door op woensdag 10 juli ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna is een Leefbaarheidsonderzoek

Scroll naar boven