Wereldkampioen Nasser steelt harten van deelnemers en wethouder

16 augustus 2020

WIERINGERWERF – “Ik wil een broer voor ze zijn. Iemand bij wie ze zich thuis voelen.” Dat zijn de woorden van Nasser el Jackson. Tweevoudig wereldkampioen groundmoves. Hij gaf donderdag 13 augustus een aantal clinics op het basketbalveld van RSG Wiringherlant. Met drie talentjes uit zijn eigen Team El Jackson in zijn kielzog toog de Brabander naar het hoge noorden om de kinderen zijn skills te tonen en ze de kneepjes van het vak bij te brengen. Op initiatief van Team Sportservice, mede mogelijk gemaakt door de Hollands Kroonse Uitdaging. Natuurlijk was sportwethouder Mary van Gent erbij. En ze leerde ook wat trucs van de wereldkampioen.

“Een positief rolmodel voor jongeren”, noemde de wethouder de jonge vakman. “Het is mooi te zien hoe hij de jeugd iets bijbrengt op het gebied van sport en gezondheid. Het is zo belangrijk dat kinderen en jongeren buiten sporten en spelen. Het is gezond voor ze en het houdt ze alert en fit.” Halverwege de eerste sessie stapte Mary van Gent dapper het veld op tussen de jonge jongens. Nasser en de kinderen hielpen haar met een bal tussen de knieën lopen, een bal op haar schouder laten balanceren en uiteindelijk tussen de schouderbladen. En ze bracht het er prima vanaf.

In het kader van Gameday

De clinics die Nasser el Jackson in Wieringerwerf gaf waren in het kader van Gameday. Team Sportservice verzorgde daarvoor de sportieve elementen. De workshops van een uur trokken veel deelnemers en aan de kant stonden de ouders – in de schaduw – toe te kijken. Van de drie talentjes uit zijn team kwamen er twee uit Schagen en eentje uit Rotterdam.

Vrienden en vertrouwen

“Die komen er wel hoor”, lachte een oververhitte Nasser in de pauze. “Wat ik de jeugd wil meegeven is dat er sport is, maar dat niet alleen. Vrienden, vertrouwen, je thuis voelen bij anderen. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven. Een broer die afgleed… dus ik wil wat doen voor jongeren. Ze laten zien wat je kunt doen met je talent. Vandaar mijn team, waarin ik jongeren op wil leiden tot wat ik bereikt heb.”

Persoonlijk certificaat

Nasser el Jackson geeft de hele zomer lang Summercamps vanuit Panna Knock-Out. Deze gaan door heel Nederland. De deelnemers in Wieringerwerf kregen na afloop een persoonlijk certificaat waaruit blijkt dat ze de clinic niet alleen hebben bijgewoond, maar dat ze ook nog het een en ander hebben opgestoken van de kampioen.

Tekst, foto’s en filmpje: Hanke Prijs, Team Sportservice.

https://www.facebook.com/hollandskroonseuitdaging/videos/733390127512551

 

Deel het bericht:
"Wereldkampioen Nasser steelt harten van deelnemers en wethouder"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!

In Middenmeer hebben de buurvrouwen Grietje de Haan-Nicolai en Sharon van Bodegom-Mes in de Elzenhof een buurtspeeltuin gerealiseerd. Met veel

Vrijwilligersdag Hippo – met updates

Bericht van Noordkopvoorelkaar op Facebook: Noordkopvoorelkaar is met Hollands Kroonse Uitdaging en 2 anderen. Kom langs en ontdek nieuwe mogelijkheden! Op zaterdag 25 mei

Scroll naar boven