Webinar over het pgv voor mantelzorgers in Hollands Kroon

1 mei 2024

Bericht overgenomen van Rodi.nl/HollandsKroon.

HOLLANDS KROON – Mantelzorgers zorgen steeds langer voor hun naaste. Enerzijds omdat dit vanuit de overheid wordt gestimuleerd, anderzijds omdat zij het liefst in hun eigen vertrouwde woning wonen. Zodra er meer zorg nodig is, en dus ook de zorg steeds zwaarder wordt voor de mantelzorger, komt de zorgvrager in aanmerking voor de Wet langdurige zorg. Een van de mogelijkheden om de zorg thuis voort te zetten, is zorg vanuit een persoonsgebonden budget (pgb). Over het pgb vanuit de Wlz organiseert het Mantelzorgcentrum een webinar op 14 mei. 

Voor mantelzorgers in de gemeente Hollands Kroon. (Foto: aangeleverd)

Met een persoonsgebonden budget (pgb) bepalen mantelzorgers zelf welke (geïndiceerde) zorg zij inkopen. Mantelzorgmakelaars Annemiek Kemps en Pascalle Schneiders vertellen waar mantelzorgers een pgb kunnen aanvragen, wat hiervoor nodig is en hoe zij dit in gang kunnen zetten. Uiteraard is er ruimte voor vragen.

Aanmelden

Het webinar is op dinsdag 14 mei van 19.00 tot ca. 20.00 uur en is gratis voor mantelzorgers in gemeente Hollands Kroon. Na aanmelding via info@mantelzorgcentrum.nl of 085 – 018 38 90 ontvangen mantelzorgers een link voor de online bijeenkomst in Teams.

Mantelzorgcentrum

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. Het Mantelzorgcentrum is de gids voor mantelzorgers tijdens hun mantelzorgreis zodat zij hun energie en balans versterken, behouden of terugkrijgen.

Deel het bericht:
"Webinar over het pgv voor mantelzorgers in Hollands Kroon"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!

In Middenmeer hebben de buurvrouwen Grietje de Haan-Nicolai en Sharon van Bodegom-Mes in de Elzenhof een buurtspeeltuin gerealiseerd. Met veel

Vrijwilligersdag Hippo – met updates

Bericht van Noordkopvoorelkaar op Facebook: Noordkopvoorelkaar is met Hollands Kroonse Uitdaging en 2 anderen. Kom langs en ontdek nieuwe mogelijkheden! Op zaterdag 25 mei

Scroll naar boven