Vrijwilligersdag Hippo

18 april 2024

Tijdens het leefbaarheidsonderzoek in Hippolytushoef kwam naar voren dat er bij verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties een tekort aan vrijwilligers is. Dit werd één van de onderwerpen in de top-5 van zaken die concreet aangepakt kunnen worden. Door de krachten te bundelen is hier de Vrijwilligersdag Hippo uit ontstaan. Op zaterdag 25 mei zal deze plaatsvinden in Dorpshuis Hippo in Hippolytushoef.

Voor verenigingen die vrijwilligers zoeken en vrijwilligers die willen helpen

Doel is om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Dus verenigingen die vrijwilligers zoeken en vrijwilligers die willen helpen. Tijdens het leefbaarheidsonderzoek hebben meer dan 70 mensen aangegeven iets voor de leefbaarheid in het dorp te willen betekenen. Wellicht is deze dag voor hen, en voor iedereen die een steentje bij wil dragen aan de leefbaarheid van het dorp, een mooie gelegenheid om dit in daden om te zetten. Diverse verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties zullen zich op deze dag presenteren. Dus kom vooral langs om te kijken of je ergens van waarde kunt zijn.

Van elkaar leren

Verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties die op deze dag aanwezig zijn kunnen ook van elkaar leren hoe vrijwilligers te werven en te behouden. Soms hoef je het wiel niet uit te vinden, maar heeft een ander dit al gedaan.

Aanmelden bij het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn

Aanmelden voor de Vrijwilligersdag Hippo kan bij het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn, Parkzicht 11, 0227-591570, wieringen@wonenpluswelzijn.nl. Het servicepunt is iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 uur geopend. Spontane bezoekers op de dag zelf zijn ook van harte welkom.

Samenwerkende organisaties

De organisatie van deze eerste Vrijwilligersdag Hippo is in handen van Noordkopvoorelkaar, Wonen Plus Welzijn, de DAS, Dorpshuis Hippo en de Hollands Kroonse Uitdaging.

Deelnemers tot nu toe

Tot nu toe hebben de volgende verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties zich aangemeld. Deze lijst wordt steeds geupdate.

1. Woonzorggroep Samen Hof van Wieringen en Ulkediep

2. Brandweer West-Wieringen

3. Zwembad De Venne

4. Asahi-San

5. Basketbalvereniging Break Out ’88

6. Zonnebloem Wieringen

7. Speeltuin Helderse Buurt

8. KNRM Den Oever

9. Wonen Plus Welzijn

10. Dorpshuis Hippo

11. De DAS – Dörper Activiteiten Sociëteit

12. Buurtvereniging Noordervenne

13. Toneelvereniging Succes

14. Humanitas Kop van Noord-Holland

15. Soroptimistclub Wieringerland

16. Noordkopvoorelkaar

17. Scouting Corvus Corone

18. Stichting Fietsen doe je samen

19. De Wieringer Molens

20. Hospice Het Tweede Thuis

21. De Hoofdzaak

22. Wieringer Eilandmuseum Jan Lont

23. Viking Informatie Centrum

24. Stichting Landschapszorg Wieringen

25. Hollands Kroonse Uitdaging

Ontwerp en druk Burghout Design & Druk. Match met gesloten beurs via de Hollands Kroonse Uitdaging.

Deel het bericht:
"Vrijwilligersdag Hippo"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!

In Middenmeer hebben de buurvrouwen Grietje de Haan-Nicolai en Sharon van Bodegom-Mes in de Elzenhof een buurtspeeltuin gerealiseerd. Met veel

Vrijwilligersdag Hippo – met updates

Bericht van Noordkopvoorelkaar op Facebook: Noordkopvoorelkaar is met Hollands Kroonse Uitdaging en 2 anderen. Kom langs en ontdek nieuwe mogelijkheden! Op zaterdag 25 mei

Scroll naar boven