Vrijwilligers Ed en Johan gaan zweven

22 juli 2021

Enige tijd geleden mocht de Hollands Kroonse Uitdaging namens Zweefvliegcentrum Noordkop twee zweefvluchten aanbieden. Dit als tegenprestatie voor ontvangen hulp. In overleg is toen besloten om dit aan twee vrijwilligers aan te bieden. Die vrijwilligers konden daarvoor genomineerd worden.

Er volgden vele nominaties. Allemaal goed gemotiveerd en iedereen verdiende deze blijk van waardering. Toch moest er een keuze gemaakt worden, want er zijn voor deze actie slechts twee vluchten beschikbaar. Uit de nominaties heeft de Matchgroep van de Hollands Kroonse Uitdaging twee vrijwilligers gekozen. Dit zijn Ed van Coolwijk en Johan Bossen.

De nominatie van Ed van Coolwijk door zijn vrouw Marion luidde als volgt:

Ed van de Coolwijk uit Winkel is de afgelopen jaren twee dagen per week vrijwilliger bij SAMEN en geeft als chauffeur mensen uit tehuizen een dagje uit. Het afgelopen Corona jaar lag dat stil, maar bleef hij als vrijwilliger rijden voor verplegend personeel Noordwest Ziekenhuizen. Hij staat daarvoor een paar keer per week om 6.00 uur op, rijdt vanuit Winkel naar Alkmaar, waar hij IC-personeel oppikt en naar huis (Den Helder) brengt na hun lange dienst. En daarna neemt hij weer nieuwe verpleging mee naar Alkmaar. Daarna brengt hij weer een leidinggevende naar Rotterdam Erasmus, die daar overleg heeft. Hij wacht dan buiten bij de bus en rijdt haar ‘s middags weer terug.

Mijn man praat niet over al deze dagen die hij al jaren belangeloos inzet. Hij geniet ervan als hij mensen blij kan maken.

Vorige maand heeft hij echter een auto-ongeluk gehad op weg naar het ziekenhuis. Zijn eigen auto, een Volvo C70 oldtimer, waarmee hij naar het ziekenhuis reed, was total loss. Gelukkig raakte er niemand gewond, maar hij was wel zijn auto kwijt, waarmee hij zijn vrijwilligerswerk kon uitvoeren. Met OV kom je Winkel niet uit. Omdat hij de mensen niet in de steek wilde laten, heeft hij na lang zoeken een oude auto kunnen kopen waarmee hij weer heen en weer kan naar het ziekenhuis en de bus van de tehuizen. Want de tripjes met bewoners mogen weer.

Mijn man is bescheiden en zal zichzelf nooit voorstaan op al zijn vrijwilligerswerk. Hij staat altijd voor iedereen klaar. Ook na het overlijden van mijn alleenstaande zusje stond hij meteen klaar om haar twee nog jonge kinderen, waarvan de oudste gehandicapt is, te helpen. De jongste woont nu bij ons thuis, (toch ook een hele verandering) en voor de oudste beheert hij de PGB en rijdt hij vaak heen en weer naar het zorghuis in Amsterdam waar ons neefje nu woont.

Steve en Marga Jonas nomineerden Johan Bossen:

Bij deze willen wij graag iemand nomineren om een zweefvlucht te maken.

Het gaat om Johan Bossen uit Westerland. Johan is al dik 20 jaar penningmeester van speeltuin De Kwettertuin en Dorpsfeest Westerland. Ook als verkeersregelaar staat hij altijd klaar. Hij was lange tijd mantelzorger voor zijn vader ,die is nu helaas overleden, en nu heeft hij dus de zorg over zijn moeder. Ook bij Handbalvereniging Tonegido in Hippolytushoef heeft hij veel vrijwilligerswerk gedaan. Als er klusjes zijn dan kunnen we altijd een beroep op hem doen dus wij denken dat hij dit wel een keer verdient.

Op zondag 19 september mogen Ed en Johan, indien het weer het toelaat, een zweefvlucht meemaken. Ook interesse in meevliegen? Kijk dan hier: zweef.nl/meevliegen.

Foto: Saltarelle Princess Photography, van website zweef.nl.

Deel het bericht:
"Vrijwilligers Ed en Johan gaan zweven"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!

In Middenmeer hebben de buurvrouwen Grietje de Haan-Nicolai en Sharon van Bodegom-Mes in de Elzenhof een buurtspeeltuin gerealiseerd. Met veel

Vrijwilligersdag Hippo – met updates

Bericht van Noordkopvoorelkaar op Facebook: Noordkopvoorelkaar is met Hollands Kroonse Uitdaging en 2 anderen. Kom langs en ontdek nieuwe mogelijkheden! Op zaterdag 25 mei

Scroll naar boven