Vrijdag Vraagdag voorziet in behoefte

Om de bekendheid te vergroten en zo nog meer van waarde te kunnen zijn voor het maatschappelijke leven in Hollands Kroon, organiseerde de Hollands Kroonse Uitdaging op vrijdag 18 november in Bij Veld’t op het sportcomplex in ’t Veld de eerste Vrijdag Vraagdag. Dit in goede samenwerking met Team Kernbeheer van de Gemeente Hollands Kroon en het Nieuwsblad Hollands Kroon van Rodi Media.

Diverse organisaties en inwoners kwamen langs en stelden vragen. Voor sommigen was dit de eerste kennismaking met de Uitdaging, anderen kenden de onafhankelijke stichting al wat beter. De vragen liepen sterk uiteen. Algemene informatie over de Hollands Kroonse Uitdaging of Kernbeheer. Hulpvragen over energie en duurzaamheid. Hulp bij een ouderenproject. Het onder de aandacht brengen van een boek. Op te knappen parkeerterreinen en speelweides. Maar ook concrete hulpvragen voor kasten, laptops en opslagruimte. Over de mogelijkheden voor een rondreizend mobiel muziekspektakel dat Hollands Kroon kan verbinden werd ook een vraag gesteld. En over een eventueel uit te geven regionaal muziektijdschrift. Ook de Maud en Vic Foundation kwam langs. Zij krijgen aandacht in het Nieuwsblad Hollands Kroon.

Al met al een mooie opkomst en opbrengst tijdens de eerste Vrijdag Vraagdag. Iedereen is ruim te woord gestaan en vragen konden worden beantwoord. Concreet werden er enkele matches gemaakt door het Nieuwsblad Hollands Kroon. Ook Kernbeheer Hollands Kroon heeft concreet organisaties en inwoners kunnen helpen. Daarnaast was het een mooie mogelijkheid voor de aanwezigen om te netwerken.

De eerste Vrijdag Vraagdag vraagt zeker om een vervolg. Wanneer en waar in Hollands Kroon is nog niet bekend. Alleen dat het op een vrijdag, tussen 17:00 en 20:00 uur zal zijn.

Scroll naar boven