Voorbereiding Dot Event 2022 in volle gang

Op zaterdag 19 november houdt stichting Dot Event een muzikaal spektakel in de sporthal van Winkel. Dit muzikale evenement met als thema; Verbinden door samenwerken, wordt georganiseerd dóór en vóór inwoners van de Gemeente Hollands Kroon. Het Dot Event biedt tijdens een gevarieerd avondvullend programma een podium voor jong en oud. Deze avond wordt een groot aantal muzikanten, zangers en zangeressen uit de gemeente muzikaal begeleid door Niedorps fanfare.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Door het organiseren hiervan wordt er onder andere een podium geboden aan diverse muzikanten uit Hollands Kroon. Het hoofddoel van het Dot Event is het samenbrengen van muzikanten en muziekliefhebbers van alle leeftijden, zodat zij elkaar kunnen ontmoeten, samenwerken naar het evenement toe en uiteindelijk kunnen genieten van een gevarieerd muziek programma tijdens een groots evenement.

Repetities Dot event in volle gang.

Vanaf donderdag 17 november tot en met zondagmiddag 20 november staat een team van tachtig vrijwilligers klaar. Dit team bestaat uit personen met uiteenlopende kwaliteiten. Zij houden zich onder andere bezig met het ombouwen van de sporthal tot een ware evenementenhal voor een optimale sfeerbeleving,  kaartverkoop, catering en horeca. Daarnaast zijn er elektriciens, verkeersregelaars, garderobe medewerkers, beveiligers en toiletmedewerkers , die tijdens dit weekend belangeloos helpen.

Samenwerken en saamhorigheid staan centraal dit weekend. In de aanloop naar dit weekend heeft Stichting Dot Event een scholenproject in de planning staan. Dit project is bedoeld om de muzikale talentontwikkeling op scholen te stimuleren en daarbij leerlingen te motiveren en enthousiasmeren om een instrument te bespelen en met anderen gezamenlijk muziek te maken. De scholen zullen worden bezocht door muzikanten van Niedorps Fanfare en professionele docenten zullen onder begeleiding van een dirigent er één geheel van maken met als doel om in het voorprogramma van het Dot Event op het podium te schitteren. Dit is niet alléén een traject naar eind november maar ook zeker om ná het Dot Event het gemeenschappelijk muziek maken te bevorderen door samen in het jeugdorkest een plaats te vinden om het talent verder te laten ontplooien.

Kijk voor meer informatie over het programma op dotevent.nl of facebook.com/Doteventniedorp. Inmiddels is de kaartverkoop gestart.

Een succesvol evenement valt en staat met een goede organisatie en uiteraard met een sluitende begroting. Diverse fondsen die aansluiten bij de doelstelling van dit evenement zijn aangeschreven voor het verstrekken van een eenmalige financiële bijdrage. Daarnaast zijn actief lokale en regionale bedrijven benaderd om het Dot Event financieel en soms materieel te ondersteunen.

De Hollands Kroonse Uitdaging ondersteunt het Dot Event met een incidentele subsidie. De aanvraag hiervoor voldeed aan meerdere criteria die de Gemeenteraad van Hollands Kroon hieraan gesteld heeft. Op de eerste pagina van de website hollandskroonseuitdaging.nl staat hoe een aanvraag voor een incidentele subsidie via de Uitdaging in zijn werk gaat. Onder het kopje nieuws zijn de vele projecten te vinden die hiermee ondersteund zijn.

Scroll naar boven