Verbetering ondergrond IJsbaan Kolhorn (2)

21 oktober 2022

Kolhorn Vooruit beheert de ijsbaan in Kolhorn. Deze ijsbaan is een plek waar niet alleen geschaatst kan worden tijdens vorstperiodes, maar waar veel meer dingen georganiseerd worden. Het is een belangrijke ontmoetingsplek voor het dorp Kolhorn en omgeving. Voor het verbeteren van de ondergrond vroeg Kolhorn Vooruit met succes een incidentele subsidie aan bij de Hollands Kroonse Uitdaging.

Inmiddels zijn de werkzaamheden voor een groot deel afgerond. De Hollands Kroonse Uitdaging ontving hierover het volgende bericht.

L.S.

Eind september is de baan gerenoveerd, gespoten, glad en vlak getrokken en ingezaaid. Zoals u op de foto ziet ligt de ijsbaan er keurig strak bij en begint de nieuwe grasmat vorm te krijgen. In overleg met de experts is besloten de kunstmest in het voorjaar op te brengen zodat er dan sterke groei is ook om eventueel onkruid te overwinnen. Nogmaals bedankt voor u steun.

Met vriendelijke groet,

C.A. Visser    Kolhorn-Vooruit

Om de kosten die aan deze verbeteringen verbonden zijn te kunnen betalen heeft Kolhorn Vooruit met succes aanvragen ingediend bij Windpark WaardpolderWindmolens Groetpolder en de Hollands Kroonse Uitdaging. Daarnaast ontvangen zij hulp van Loonbedrijf Martien Jimmink uit Kolhorn.

Om een incidentele subsidie via de Hollands Kroonse Uitdaging te verkrijgen, moet een aanvraag voldoen aan één of meerdere criteria. Hoe zo’n aanvraag in zijn werk gaat en wat deze criteria zijn staat op de homepage van de website van de Hollands Kroonse Uitdaging. Deze aanvraag voldeed aan de criteria buiten bewegen, spelen en ontmoeten, verminderen van eenzaamheid en het stimuleren van zelfredzaamheid. Daarnaast was het gevraagde bedrag in verhouding met de doelgroep laag. Dit mede door de de grote hoeveelheid zelfwerkzaamheid en het actief zoeken en vinden van meerdere inkomstenbronnen.

De werkzaamheden en activiteiten zijn te volgen via de Facebook-pagina van IJsbaan Kolhorn.

Deel het bericht:
"Verbetering ondergrond IJsbaan Kolhorn (2)"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!

In Middenmeer hebben de buurvrouwen Grietje de Haan-Nicolai en Sharon van Bodegom-Mes in de Elzenhof een buurtspeeltuin gerealiseerd. Met veel

Vrijwilligersdag Hippo – met updates

Bericht van Noordkopvoorelkaar op Facebook: Noordkopvoorelkaar is met Hollands Kroonse Uitdaging en 2 anderen. Kom langs en ontdek nieuwe mogelijkheden! Op zaterdag 25 mei

Scroll naar boven