Uitstel, maar geen afstel, voor anti-pestprogramma in ‘t Veld

7 juni 2020

Vanwege de huidige maatregelen naar aanleiding van de coronacrisis, kon de traditionele Pinksterkermis in ‘t Veld helaas niet doorgaan. Het organiserend Pinkstercomité heeft desondanks toch gezorgd voor een bruisend alternatief programma.

Zo werden er een online bingoshow, een speurtocht en een heuse “All you need is Kermis” videowagen geregeld. Met deze videowagen werden persoonlijke videoboodschappen overbracht aan diverse huishoudens in ’t Veld, Zijdewind en Moerbeek.

In de originele programmering zou er op basisschool De Marinx een anti-pestprogramma onderdeel hebben uitgemaakt van deze festiviteiten. Dit plan werd geïnitieerd door Hollands Kroonse Uitdaging-matchgroeplid Jim Groenland, eigenaar van catering- en organisatiebureau JG Horeca.

Anti-pest icoon Lady Bla Bla zou hier een week lang een lesprogramma over presenteren. Met als afsluiting op de vrijdag een groots eindfeest. Dit programma, te boeken bij Van Stam Music uit Schagen, werd deels gefinancierd door een incidentele subsidie, terwijl het geluid voor rekening van JG Horeca kwam. Voor de incidentele subsidie schakelde Groenland de Hollands Kroonse Uitdaging in. Als matchgroeplid weet hij de weg. Die overigens voor iedere inwoner van Hollands Kroon makkelijk te vinden is op de website van deze stichting.

Het doel van deze actie was om het anti-pestprogramma structureel op de agenda van basisschool De Marinx te krijgen. Het is duidelijk dat zoiets bijdraagt aan een mooier en beter Hollands Kroon. Wat weer aansluit bij de criteria die de Gemeente Hollands Kroon aan de toewijzing van incidentele subsidies heeft gegeven. Een taak die is uitbesteedt aan de Hollands Kroonse Uitdaging.

Helaas kon dit onderdeel van de feestelijke pinksterweek binnen de huidige richtlijnen niet doorgaan. In overleg met de directie van basisschool De Marinx en het Pinksterkermis-comité is besloten, om dit programma voor volgend jaar op het programma te zetten. Uiteraard is dit ook overlegd met de Hollands Kroonse Uitdaging, die dit plan ook dan zal ondersteunen.

 

Deel het bericht:
"Uitstel, maar geen afstel, voor anti-pestprogramma in ‘t Veld"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Kapellehof met de bus naar Bloeiers

Bericht van Facebook: Kapellehof Busuitje naar bloeiers, bewoners hebben mooie bloemetjes uitgezocht. Bedankt Bloeiers voor de plantjes. Dankzij de Hollands

Scroll naar boven