Tri-tennis bij Tennisvereniging Sluis1

In 2022 lanceerden Microsoft en de Hollands Kroonse Uitdaging het Iedereen kan meedoen-fonds. Verenigingen uit Hollands Kroon konden een aanvraag voor een bijdrage uit dit fonds doen. Bij tennisvereniging Sluis 1 in Slootdorp wilden ze door middel van Tri-tennis vooral de jeugd mee laten doen. De bijdrage uit het Iedereen kan meedoen-fonds maakte dit financieel mogelijk.

Tri-tennis

De Tri-tennis tenniswall bestaat uit een speelveld van weerbestendig zeil dat aan veren in een metalen frame hangt. Wanneer de bal tegen het speelveld geslagen wordt zal de bal altijd met dezelfde snelheid terugkomen, ongeacht de snelheid waarmee de bal geslagen wordt. Wanneer de bal geslagen is, heb je voldoende tijd om je voor te bereiden op de volgende slag.

Naast het ‘fun’ aspect heeft de Tri-tennis tenniswall ook een educatief aspect. In trainingen kan de Tri-tennis oefenmuur gebruikt worden om alle basisslagen (forehand, backhand, service) technisch aan te leren of te verbeteren. Doordat de bal met een lage snelheid terugkomt, is Tri-tennis ideaal om techniek aan te leren bij zowel kinderen als volwassenen.

Foto’s aangeleverd door TV Sluis 1

Ook dit jaar weer een Iedereen kan meedoen-maand

Na de pandemie is het sociale leven dat zolang grotendeels stilgelegen heeft, gelukkig weer op gang gekomen. Microsoft en de Hollands Kroonse Uitdaging willen graag dat iedereen hieraan mee kan doen. Voor het tweede opeenvolgende jaar organiseren zij daarom in mei de Iedereen kan meedoen-maand. Verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties die aanspraak willen maken op een bijdrage uit het Iedereen kan meedoen-fonds kunnen tot en met vrijdag 19 mei 2023 een aanvraag indienen. Zie voor meer informatie hollandskroonseuitdaging.nl/wat-we-doen/#activiteit-meedoen

Scroll naar boven