Teqballtafels van GameDay naar CV Wieringermeer en RSG Wiringherlant

17 september 2021

Tijdens de laatste editie van GameDay Hollands Kroon was het mogelijk om Teqball te spelen. Een trainings- en spelvorm met een voetbal of andere ballen.

Teqball is een balsport die wordt gespeeld op een gebogen tafel, waarbij elementen van voetbal en tafeltennis worden gecombineerd. Heen en weer slaan de spelers een voetbal met elk deel van het lichaam behalve armen en handen. Ook is het mogelijk om met rackets en batjes en (tafel-)tennisballen te spelen.

Zie hier hoe. En zoek ook op YouTube maar eens naar filmpjes zoals deze. Onder andere De Volkskrant schreef er over.

Deze tafels worden volgend jaar weer gebruikt tijdens GameDay Hollands Kroon, en in de tussentijd werd er nog een goede bestemming voor gezocht. Daarvoor klopte Monique De Vries-Bosmans aan bij de Hollands Kroonse Uitdaging. Monique zet zich als vrijwilligster in voor Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer. SSWW is mede-organisator van GameDay Hollands Kroon.

Bram de Putter van CV Wieringermeer uit Slootdorp reageerde direct enthousiast en legde de verbinding met Kindcentrum De Meertuin, de nieuwe buren van de voetbalvereniging. De school en vereniging werken al goed samen door elkaars accomodaties te delen. En nu staat daar dus ook een teqballtafel, waar voetballers, scholieren en anderen gebruik van kunnen maken. Een prachtige verbinding. Precies waar de Hollands Kroonse Uitdaging zich sterk voor maakt.

De andere teqballtafel staat bij RSG Wiringherlant. Daar zal de tafel worden ingezet tijdens de sportlessen, maar kan ook vrij gebruikt worden. Prima bestemmingen dus voor deze tafels. Volgend jaar na GameDay zal SSWW samen met de Hollands Kroonse Uitdaging weer bekijken waar de tafels dan een goede plek kunnen krijgen.

Bij Kindcentrum De Meertuin in Slootdorp werd direct gebruik gemaakt van de Teqball-tafel. Niet geheel toevallig ook door enkele leden van CV Wieringermeer.

Monique De Vries-Bosmans van Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer, Bram de Putter van CV Wieringermeer en Eveline van Mameren, directeur van Kindcentrum De Meertuin.

De Teqballtafel bij RSG Wiringherlant.

Deel het bericht:
"Teqballtafels van GameDay naar CV Wieringermeer en RSG Wiringherlant"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Piratenfeest voor De Sammeltjes

Match met Detectiespecialist DJ Laan De jaarlijkse Juffendag van Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef ging dit jaar naar Speeltuin De

Code Oranje

Bewonersavond in Anna Paulowna gaat niet door op woensdag 10 juli ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna is een Leefbaarheidsonderzoek

Scroll naar boven