Start werkzaamheden (ver)bouw Het Tweede Thuis

10 maart 2021

WESTERLAND – Het startsein voor de werkvoorbereidingen van hospice Het Tweede Thuis is gegeven. Naast het neerzetten van een grote bouwcontainer werd dinsdagmiddag in het bijzijn van de bestuursleden André Lont, Gijs Wilms, Paula Udding, Patricia Croes, Willemiek Dijkhof, Jan Wittink en initiatiefnemer Patricia Wijnmalen het Bouwbord onthuld met daarop een beeld van hoe de hospice op Westerland er zal komen uit te zien.

Ruim 5 jaar aan voorbereiding ging vooraf aan de start van de (ver)bouw van het Hospice.
Ongeveer 80% van de totale investering is toegezegd door middel van leningen, subsidies, donaties en eigen middelen van stichting Erfgoed Mostert. Voor de laatste 20% worden op korte termijn landelijk en lokaal initiatieven genomen om de financiering te completeren. De doelstelling voor de komende maanden is nog € 540.000,– bijeen te brengen.

In de komende weken zullen er in en om de boerderij aan de Westerlanderweg werkzaamheden gestart worden. Begonnen wordt met het terrein geschikt te maken voor de nieuwbouw en de boerderij van binnen te strippen om de houtwormbestrijding mogelijk te maken.

Organisatorisch zullen er ook een aantal aanpassingen doorgevoerd worden. De reden hiervoor is om de exploitatie van Het Tweede Thuis als een BTW gerechtigde organisatie gaan uitvoeren. Hiermee kan de betaalde BTW op de investering van de fiscus teruggevorderd worden. Dit scheelt een flink bedrag op de totale investering.

Stichting Erfgoed Mostert gaat de exploitatie verzorgen en heeft haar statuten daarop aangepast en zal tevens de ANBI status gaan aanvragen. De nieuwe naam van Erfgoed Mostert zal Stichting Het Tweede thuis worden. Stichting Hospice Hollands Kroon zal verder gaan als stichting Vrienden van Het Tweede Thuis. De statuten zijn hierop aangepast. De vrienden van Het Tweede Thuis heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Het Tweede Thuis en zal ook haar ANBI status behouden. De samenwerking is erop gericht dat de vrienden van Het Tweede Thuis helpt om vrijwilligers te werven en te trainen en de benodigde donaties te verkrijgen om het Hospice optimaal te laten functioneren.

De ontwikkelingen tot nu toe en in de toekomst zijn mede mogelijk gemaakt door: Restauratiefonds, Boerderijenfonds, Waddenfonds, Provincie Noord Holland, Hollands Kroonse Uitdaging, Rabobank en de Gemeente Hollands Kroon en haar inwoners.

 

Zie hier een reportage van Regio Noordkop: youtube.com/watch?v=hsbKVLQLr4Y

 

Bron: Wieringernieuws, foto’s: Herman Loer.

Deel het bericht:
"Start werkzaamheden (ver)bouw Het Tweede Thuis"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Piratenfeest voor De Sammeltjes

Match met Detectiespecialist DJ Laan De jaarlijkse Juffendag van Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef ging dit jaar naar Speeltuin De

Code Oranje

Bewonersavond in Anna Paulowna gaat niet door op woensdag 10 juli ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna is een Leefbaarheidsonderzoek

Scroll naar boven