Sportakkoord helpt bij actieplannen verenigingen

Stel, je hebt een geweldig plan. Je vereniging wil graag een mountainbikeroute in de omgeving aanleggen. Of je wilt met je diëtistenpraktijk gezondheidslessen aanbieden op middelbare scholen. Misschien wil je met collega-verenigingen wel onderzoeken hoe je ouderen meer in beweging kunt krijgen. Het zijn allemaal voorbeelden van ideeën die je kunt lanceren bij het Sportakkoord Hollands Kroon.

Het Sportakkoord is namelijk in het leven geroepen om allerlei initiatieven uit de sport- en gezondheidswereld te ondersteunen. In samenwerking met organisaties uit de regio. Met ondersteuning of financiële middelen.

Er is budget voor ideeën

Voor sommige ideeën is een budget beschikbaar, maar dat is lang niet bij alle actiepunten nodig. Als je bijvoorbeeld een nieuwe voorzitter zoekt, kun je geen gebruik maken van het budget. Maar wel als je een clinic wil geven met je vereniging.

Klankbordgroep bepaalt

Alle aanvragen worden zorgvuldig bekeken door een klankbordgroep of adviescommissie. Die houden de ideeën tegen het licht en beoordelen of ze doorgang kunnen vinden.

Wat is het Sportakkoord?

Het Sportakkoord Hollands Kroon is een samenwerking tussen sport- en beweegaanbieders, onderwijs, welzijn, zorg, bedrijfsleven en gemeente. Doel is een samenleving die nog vitaler en gezonder is en waarin meer mensen met meer plezier sporten en bewegen. De actielijst is een dynamisch document en kan steeds aangevuld worden met nieuwe initiatieven.

Lees alles hier: sportakkoord-hollandskroon.nl

Ik heb een idee, en nu?

Nieuwe ideeën kun je per mail indienen bij coördinator Nanda Timmerman. Deze hebben betrekking op een nieuw initiatief, nieuwe samenwerking of verbreding van een bestaande activiteit. Ze dienen aan te sluiten bij een of meer ambities uit het Sportakkoord.

In onderstaande PDF vind je een een stappenplan en uitleg.

de0e8e_64c4232b1f5c45cca3f627256ded674e

 

Scroll naar boven