Soeptour door de Wieringermeer

6 juni 2023

HOLLANDS KROON – AGRARISCHE HOOFDSTAD VAN NEDERLAND Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW) en LTO Hollands Kroon organiseren op zaterdag 17 juni een interessante én lekkere fietstocht langs agrarische bedrijven. Deze gezonde soeptour past helemaal bij de doelstelling van SSWW om bewegen, welzijn en elkaar ontmoeten te bevorderen in de Wieringermeer. De soeptour is voor alle leeftijden. 

Speciaal voor senioren is er voorafgaand aan de fietstocht de inspirerende bijeenkomst “Veilig en Langer thuis” in de Cultuurschuur. Van tien tot twaalf kunt u daar verschillende presentaties bijwonen over gezondheid, bewegen, valpreventie en praktische zaken van het langer thuis wonen. Daarnaast kunt u bij diverse standjes meer informatie krijgen over activiteiten voor senioren in de Wieringermeer. Om 12 uur kunt u op de fiets stappen en deelnemen aan de soeptour.

De soeptour is een fietstocht waarbij ongeveer 30 kilometer afgelegd gaat worden door de mooie Wieringermeerpolder. Onderweg worden vijf boerderijen aangedaan waar bij elke boerderij een ingrediënt voor een verse groentesoep, een wortel-prei soep om precies te zijn, opgehaald kan worden. Door de schuur, over het landpad, het ophalen van de groenten leidt u langs bijzondere plekken. U krijgt ook het recept waar de bereidingswijze voor de soep uitgebreid op omschreven staat.

De fietstocht kan gestart worden tussen 12 en 13 uur vanaf de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Bij de laatste boerderij is er voor iedereen een kopje soep. 

​Om een goede inschatting te kunnen maken van de hoeveelheid groenten die klaar moet liggen vraagt de organisatie u zich aan te melden via info@agrarischehoofdstad.nl. Onder vermelding van: Naam, aantal deelnemers en een telefoonnummer.

Na inschrijving krijgt u een bevestiging. Deelname aan de soeptour is gratis. 

Kijk voor meer informatie op.
www.agrarischehoofdstad.nl

De samenwerking tussen de deelnemende partijen aan deze soeptour kwam tot stand via de Hollands Kroonse Uitdaging. 

Deel het bericht:
"Soeptour door de Wieringermeer"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Piratenfeest voor De Sammeltjes

Match met Detectiespecialist DJ Laan De jaarlijkse Juffendag van Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef ging dit jaar naar Speeltuin De

Code Oranje

Bewonersavond in Anna Paulowna gaat niet door op woensdag 10 juli ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna is een Leefbaarheidsonderzoek

Scroll naar boven