Slotconcert van het Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon krijgt vervolg

21 januari 2023

In oktober vorig jaar begon een groot avontuur voor een enthousiaste groep nieuwe muzikanten. Ze gingen de uitdaging aan om een blaas- of slagwerkinstrument te leren spelen. Naar voorbeeld van het succesvolle Friese concept Nij Talint Orkest ontstond Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon, een orkest met 27 muzikanten.

Bedenker en dirigent Guus Pieksma bedacht het concept al in 2016, werkte het uit bij muziekverenigingen en door middel van YouTube filmpjes heeft hij het verder ontwikkeld. Na tien weken oefenen gaven de talenten hun concert en dat smaakt naar meer, deze ploeg gaat door met het maken van muziek.

Zeven muziekverenigingen uit de gemeente Hollands Kroon maakten dit mogelijk: Apollo, Breez’ Harmony, Creona, De Eendracht, Winkel’s Harmonie, Samen Voorwaarts en Niedorps Fanfare. De Hollands Kroonse Uitdaging en het Waddenfonds steunden het project financieel.

Bron foto en video regionoordkop.nl.

Bron Cultuurplatform Hollands Kroon

Deel het bericht:
"Slotconcert van het Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon krijgt vervolg"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Piratenfeest voor De Sammeltjes

Match met Detectiespecialist DJ Laan De jaarlijkse Juffendag van Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef ging dit jaar naar Speeltuin De

Code Oranje

Bewonersavond in Anna Paulowna gaat niet door op woensdag 10 juli ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna is een Leefbaarheidsonderzoek

Scroll naar boven