Bedankje voor de hulp aan het Dot Event

5 december 2022

Een bedankje van Linda Bleeker van de organisatie van het Dot Event in Winkel gericht aan de Hollands Kroonse Uitdaging.

Ik richt mij even tot jou om de Hollands Kroonse Uitdaging te bedanken namens het bestuur, onze 80 vrijwilligers, de bezoekers maar ook de jeugd die tijdens het Dot event een prachtig podium heeft gehad. Natuurlijk was het even spannend maar ze hebben “geshined” op het podium en dit zullen dit niet snel vergeten. Hopelijk kunnen zij over drie jaar tijdens het volgende Dot Event mee doen in het grote orkest. Het was een fantastische avond met een gevarieerd programma voor ieder wat wils. Mede door de Hollands Kroonse uitdaging hebben wij ruim 600 mensen een mooie avond bezorgd en dan hebben we nog niet gehad over de saamhorigheid die het organiseren van zo’n evenement brengt.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Het DOT Event heeft een incidentele subsidie via de Hollands Kroonse Uitdaging ontvangen. Het toegewezen bedrag werd besteed aan in de begroting gespecificeerde kostenposten die gerelateerd zijn aan de criteria “Talentontwikkeling op scholen” en “Bewegen, spelen en ontmoeten”. Onder andere aan het zogenaamde scholenproject. Hieronder een kort verslag wat dit inhield.

Naar aanleiding van het Dot Event heeft Niedorps Fanfare ook een scholenproject gedaan. Het bestond uit een educatieve en interactieve les gegeven door dirigent en trompettist Thomas Geerts. Thomas geeft al jaren lessen op basisscholen om kinderen te leren over de traditie van orkesten in Nederland en de wereld. In deze specifieke opzet ging het erom om naast een uitleg over de standaard orkestvormen en de instrumenten die in deze orkesten zitten nog extra in te zoomen op het fanfareorkest.  De kinderen hebben via het digibord naar orkesten geluisterd en gekeken door middel van opnamen van live concerten. Onderwerpen zoals de emotie die door de muziek werd gecommuniceerd, de rol van de verschillende instrumenten en de rol van de dirigent werden behandeld in de gegeven lessen. Uiteindelijk was er ook een prijsvraag waarmee de kinderen kaarten (voor hun ouders) voor het Dot Event konden winnen. De prijsvraag luidde: “Welk instrument vormt de grootste groep in een fanfare orkest?” en het goede antwoord was “de bugel”. Er zijn 8 kaarten verdeeld over de winnende inzendingen. De reacties van de eigen docenten van de klas en de kinderen waren zeer enthousiast.  

Foto’s aangeleverd door de organisatie van het Dot Event.

Deel het bericht:
"Bedankje voor de hulp aan het Dot Event"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Piratenfeest voor De Sammeltjes

Match met Detectiespecialist DJ Laan De jaarlijkse Juffendag van Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef ging dit jaar naar Speeltuin De

Code Oranje

Bewonersavond in Anna Paulowna gaat niet door op woensdag 10 juli ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna is een Leefbaarheidsonderzoek

Scroll naar boven