Schaal van 100 voor v.v. Succes

Het bestuur van de Club van 100 van v.v. Succes heeft voetbalvereniging Succes de Schaal van 100 aan mogen bieden. Met deze schaal hebben kampioenen van deze vereniging iets tastbaars in handen om kampioenschappen mee te vieren. De schaal is gemaakt en geschonken door P. Smit BV uit Den Helder.

Het idee hiervoor ontstond tijdens een bestuursvergadering van de Club van 100. Om de bekendheid van deze club te vergroten met een opvallende actie, werd het idee geopperd om een beker ter grootte van een Europacup aan te schaffen. Een soort wisselbokaal die dan door alle kampioensploegen van Succes gebruikt kan worden om een kampioenschap te vieren. De Cup van 100.

Er werd gezocht naar een echte cup met grote oren Maar al snel kwamen ze er achter dat dit nog niet zo eenvoudig is. Tenzij je daar heel veel geld voor over hebt. Het idee bleef, maar verdween wat op de achtergrond.

Toen de voorzitter van de Club van 100, met de pet van de Hollands Kroonse Uitdaging op, in april 2022 bij Lisenka van der Wilt een rondleiding op haar bedrijf P. Smit BV kreeg, viel het kwartje. Tijdens een uitleg en demonstratie van de modernste metaalbewerkingstechnieken zag hij mooie voorbeelden van gedetailleerd snijwerk. Het idee van de Cup van 100 kwam boven en werd in zijn hoofd de Schaal van 100. Want kampioenen horen natuurlijk een schaal overhandigd te krijgen.

Het idee werd aan Lisenka uitgelegd, die direct Marco Homminga er bij haalde. Ze zagen mogelijkheden. En het werd een match. P. Smit BV wilde de Schaal van 100 voor de Club van 100 maken. En dat allemaal met gesloten beurs. Wel werd afgesproken dat er geen tijdsdruk opgelegd werd. Werk gaat voor.

Daarnaast werd er absolute geheimhouding voor het ‘Project Schaal’ afgesproken. Om het een verrassing te laten zijn voor de voetbalvereniging en de druk op het bedrijf, in dit geval op Marco, niet te veel op te voeren. Er volgde druk app- en mailverkeer. Prototypes werden gemaakt. Materialen getest. Van veel te zwaar roestvrijstaal tot aluminium. En al die tijd bleef het onder de radar.

Afgelopen week was ie klaar. De Schaal van 100 van v.v. Succes. Aangeboden door P. Smit BV uit Den Helder aan de Club van 100 van v.v. Succes. Een match met gesloten beurs via de Hollands Kroonse Uitdaging.

Het idee is om ieder team van Succes dat een kampioenschap te vieren heeft, deze schaal uit te reiken en er mooie kampioensfoto’s mee te maken. De schaal blijft bij Succes. Marco maakt nog een houder voor aan de muur. Op die beugel komt aan de voorkant een plaat waar de kampioenen een blauw of zwart plaatje met inscriptie krijgen.

Deze zondag zullen Succes Onder-19 en Succes 6 de eerste kampioenen zijn die met de schaal vereeuwigd worden. En wellicht kan daar zondag nog één kampioen aan worden toegevoegd. Maar we verzoeken de voetbalgoden natuurlijk niet.

Maker Marco Homminga met de Schaal van 100

Meer informatie over P. Smit BV : cwpsmit.nl

Voor €50 per jaar kan iedereen lid worden van de Club van 100 van v.v. Succes. vvsucces.com/club-van-100

Op de foto bij dit artikel het bestuur van de Club van 100 van v.v. Succes met de Schaal van 100. Van links naar rechts: Chris Kuut, Willem Waiboer en Edwin Wittink. Foto: Danny Peper.

UPDATE – Een dag na de uitreiking van de Schaal van 100 konden de eerste kampioenen al met de schaal op de foto.

Kampioen Succes O19 met de Schaal van 100. Foto: Arjan Smit.
Scroll naar boven