Rob HaakSmaak barbecuede op de Kindervakantieweek

Rob Haaksma van HaakSmaak was één van de vele bezoekers van de Beursvloer Hollands Kroon van de Hollands Kroonse Uitdaging. Hij vroeg zich af wat zo’n beursvloer nu is en of hij eventueel ook iets voor een organisatie zou kunnen betekenen. Daar kwam hij in contact met de organisatie van de Humanitas Kindervakantieweek. En werd de afspraak gemaakt dat Rob een barbecue ging verzorgen voor de deelnemende kinderen. Die match werd vorige week bekrachtigd. Hij deed dit met zijn Ofyr, een houtgestookte kookbeleving. Rob regelde ook het vlees via Slagerij Krikke en de salades via Sligro. Zo werd het een driedubbele match.

Kindervakantieweek

Voor sommige kinderen is een vakantie niet zo vanzelfsprekend, vanwege de omstandigheden thuis zoals gezondheid of de financiële situatie. De Humanitas Kindervakantieweek zorgt voor een leuke en gezellige week, vol spannende en leerzame activiteiten. Speciaal voor kinderen van 8 tot en met 10 jaar uit de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon. Humanitas Kop van Noord-Holland organiseert de Kindervakantieweek samen met een groep vrijwilligers. Zij doen de voorbereidingen en begeleiding zodat er volop positieve momenten en spannende activiteiten zijn. De kinderen zijn er lekker even op uit en doen indrukken op en maken nieuwe vrienden. De vakantieweek werd gehouden op groepsaccommodatie het Boshuis in Wieringerwerf.

Rob verzorgde een barbecue op de Ofyr.
De Ofyr is een houtgestookte barbecue met meerdere warmtezones.
Als toetje werden er marshmallows geroosterd.

HaakSmaak

Rob Haaksma is een gepassioneerd chef-kok en creatieve duizendpoot. Met inmiddels meer dan 35 jaar werkervaring in de meest uitdagende situaties is hij breed inzetbaar in elke keuken. Zoekt u een culinair kunstenaar die in staat is op hoge snelheid volume te draaien en het DNA op de werkvloer over te nemen? Dan is Rob de juiste man voor u. Hij houdt van traditionele gerechten op een moderne manier bereid. En werkt het liefst met verse, lokale en kwalitatief goede producten. Door zijn internationale ervaring is Rob ook bekend met interessante uitheemse producten. De eerste 14 jaar van zijn carrière heeft Rob gewerkt als chef op riviercruiseschepen en later op zeiljachten in onder andere het Caribisch gebied. Na zijn maritieme avonturen heeft Rob uitgebreide ervaring opgedaan met koken in á la carte restaurants op verschillende culinaire niveaus en voor grote groepen. Kijk voor meer informatie op haaksmaak.nl.

De foto’s in dit artikel zijn aangeleverd door HaakSmaak.

Scroll naar boven