Prachtige match ter bevordering van het lezen

13 december 2023

De Hollands Kroonse Uitdaging kreeg via de Nederlandse Uitdaging een prachtig aanbod. Een grote hoeveelheid boeken die de leesvaardigheid kunnen bevorderen. Deze donatie komt van VBK Media / KokBoekencentrum Uitgevers, in samenwerking met het Centraal Boekhuis. Het gaat om het boek De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy. In het Nederlands vertaald door Arthur Japin. Deze actie is geheel in de geest van de auteur die zich in eigen land inzet voor leesbevordering onder kinderen. Boeken helpen kinderen zichzelf en de wereld te ontdekken en nodigen hen uit om na te denken over hun eigen welzijn, vertelde hij in een interview.

Deze boeken konden worden opgehaald in Lelystad. Dit werd gedaan door matchgroeplid Jan Kielstra. Hij nam er zoveel mogelijk mee. Voor 130 boeken had hij direct al een goede bestemming. Die gingen naar de Voedselbank in Anna Paulowna. De Hollands Kroonse Uitdaging voorziet verder alle bezoekers van Project XL – Voor smalle beurzen, van een boek. Daarnaast zijn er al boeken verzegd aan de vrije school in Alkmaar. Omdat Jan meer dan duizend boeken meenam werd er ook samenwerking gezocht met het Boetje van Present in Middenmeer. Daar zijn de boeken opgeslagen en worden onder de doelgroep uitgedeeld.

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. De Nederlandse editie van ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ is prachtig vertaald door Arthur Japin, waardoor de teksten nog dichterbij komen. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.

Ook interesse in één of meerdere boeken? Neem dan contact op met de Hollands Kroonse Uitdaging via info@hollandskroonseuitdaging.nl.

Opslag van de boeken bij Het Boetje van Present in Middenmeer.

Deel het bericht:
"Prachtige match ter bevordering van het lezen"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Fotomatch met Gerda

Gerda Venema is matchgroeplid van de Hollands Kroonse Uitdaging. Als fotografe legde ze het bestuur, de matchgroep en de manager

Scroll naar boven