Personenlift in bus Wieringer Activiteitenvereniging

13 oktober 2021

De Hollands Kroonse Uitdaging ontving een aanvraag van de Wieringer Activiteitenvereniging voor een incidentele subsidie. Dit voor de aanschaf van een tweedehands personenlift voor hun personenbus. De vereniging verzorgt op vrijwillige basis het vervoer van de deelnemers naar hun eigen activiteiten en activiteiten van derden. Hiermee heeft de vereniging een belangrijke rol in het laten meedoen van senioren bij allerlei leuke bezigheden en gaat ze actief het probleem van eenzaamheid te lijf. Tot nu toe was het niet mogelijk om met een rolstoel van de bus gebruik te maken. Iets waar wel vraag naar is. Met de aanschaf van de lift is dit opgelost. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Café Waddenzee in Westerland werd de lift ten doop gehouden en legde drijvende kracht Aart Doesburg de chauffeurs de fijne kneepjes van de bediening van het apparaat uit.

Chauffeurs gezocht

Tevens werd er tijdens deze bijeenkomst afscheid genomen van Jan Florussen, die maar liefst twintig jaar als vrijwillig chauffeur dienst heeft gedaan op de bus. De Wieringer Activiteitenvereniging zoekt overigens naarstig naar nieuwe chauffeurs. Dan kan de bus nog vaker worden ingezet. Geïnteresseerden kunnen zich middels info@hollandskroonseuitdaging.nl bij de Hollands Kroonse Uitdaging melden.

Op de foto boven dit artikel ziet u de bijna complete groep vrijwillige chauffeurs van de Wieringer Activiteitenvereniging.

Deel het bericht:
"Personenlift in bus Wieringer Activiteitenvereniging"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Fotomatch met Gerda

Gerda Venema is matchgroeplid van de Hollands Kroonse Uitdaging. Als fotografe legde ze het bestuur, de matchgroep en de manager

Scroll naar boven