Paard van Sinterklaas gevonden via de Hollands Kroonse Uitdaging

16 november 2021

Ieder jaar is het weer het zelfde liedje. De intocht van Sinterklaas dreigt in het water te vallen door een welhaast niet te vermijden onheil. Zo ook op Wieringen. Daar zou de goedheiligman met zijn gevolg op 13 november aankomen en middels een rijtour per paard de dorpen bezoeken. Echter ontbrak er daarvoor een essentieel onderdeel om dit geheel te doen laten slagen. Een paard. In het geval van Sinterklaas een schimmel.

Wat ook ieder jaar weer het geval is, is dat het onheil op het laatste moment weer afgewend wordt. En dat gebeurde op Wieringen na het plaatsen van een vraag in ‘vraag en aanbod’ op de website van de Hollands Kroonse Uitdaging. Arnoud Vooijs van de organiserende Vlootschouwcommissie, ook het comité achter de Flora en Visserijdagen, plaatste deze advertentie. En kreeg meer reacties dan verwacht. Reacties uit het gehele land. Variërend van pony’s tot paarden.

Eén van de reacties kwam van dichtbij huis, van Nikki van de Kreeke uit Hippolytushoef. Zij wist wel een schimmel die de Sint zou kunnen vervoeren. Arnoud nam contact met haar op en het werd geregeld. Tijdens de intocht reed Sinterklaas daarom op de Wieringer Ozosnel, begeleid door een Piet met het zelfde loopje als Nikki. Zie voor beelden het filmpje van de YouTube-kanalen van onze mediapartner Regio Noordkop en van Herman Loer hieronder, of de berichtgeving in het Noordhollands Dagblad of Wieringernieuws.

Beelden Regio Noordkop
Beelden Herman Loer – Wieringernieuws

Deel het bericht:
"Paard van Sinterklaas gevonden via de Hollands Kroonse Uitdaging"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!

In Middenmeer hebben de buurvrouwen Grietje de Haan-Nicolai en Sharon van Bodegom-Mes in de Elzenhof een buurtspeeltuin gerealiseerd. Met veel

Vrijwilligersdag Hippo – met updates

Bericht van Noordkopvoorelkaar op Facebook: Noordkopvoorelkaar is met Hollands Kroonse Uitdaging en 2 anderen. Kom langs en ontdek nieuwe mogelijkheden! Op zaterdag 25 mei

Scroll naar boven