Oranjefeest voor jong en oud in de Polder

16 april 2021

PKoningsdag in de Polder

Geen Koningsdag vieren staat niet in ons woordenboek

Marcel: “Nadat we het bericht kregen dat er tot en met 5 mei niets groots georganiseerd mocht worden begon het bij mij toch te kriebelen. We kunnen al zo lang niets, dus het is tijd voor iets leuks in deze beroerde tijden. Ik heb meteen bij de gemeente aan de bel getrokken met de vraag of er op Koningsdag iets mogelijk was. De toezegging werd snel teruggekoppeld waarop ik de feestploeg bestaande uit Erik, Sem, Niels, Bas, Kai, Jaimy, Kevin, Reggie, Mark, Nick heb geïnformeerd. Ook zij waren meteen enthousiast, dus we zijn aan de slag gegaan met een programma waarmee we groots op kleine schaal gaan uitpakken binnen de mogelijkheden. Om dit te stimuleren zorgen we voor veel vermaak en vertier en we hopen natuurlijk dat de kleine en grote bewoners massaal mee gaan doen!”

Tour de Voortuin

De organisatie hoeft niet bang te zijn dat er geen animo is voor de activiteiten op Koningsdag omdat de vriendenclub tijdens de Polderse kermis van afgelopen zomer al een zeer succesvolle blauwdruk van het programma afleverde. Marcel: “We gaan opnieuw met een grote truck op pad om op zoveel mogelijk plekken in de Polder een tijdelijk feestje te bouwen. Afgelopen zomer was dit ‘Tour de Voortuin’-concept een groot succes om de kermisvierders te bedienen. Nu trekken we het breder voor jong en oud. Onder de noemer PKoningsdag (Polderse Koningdag) zorgen we eindelijk weer voor iets leuks in de Polder!”

Kratje voor de sfeer

Om de kosten van de hele operatie te drukken worden zogenaamde oranje-starterstassen aangeboden die men voor een bedrag van 10 euro per stuk kan aanschaffen. “Deze tas bevat allerlei oranje artikelen om je huis, tuin en jezelf mee te versieren”, legt Marcel uit. “We hopen natuurlijk dat hele straten hierdoor oranje kleuren. In de tas zit ook een bingokaart waarmee men tijdens de bingoranje live vanaf de truck prijzen kan winnen. Naast de tas wordt een zogenaamd ‘kratje voor de sfeer’ à 25 euro per stuk aangeboden. Wie zo’n kratje bestelt is verzekerd van de komst van de truck naar welke voortuin dan ook. Het kratje bevat ook weer de tas met oranje artikelen alsmede diverse spelattributen en versnaperingen. Ook zijn er prijzen te winnen voor de leukst versierde huizen en straten en kunnen kinderen in de prijzen vallen tijdens een versierde fietsenoptocht waarmee we op de ochtend van Koningsdag starten in Breezand. Hoe mooi zou het zijn als we een bonte stoet van oranje gekleurde fietsers achter onze truck aan krijgen?” Alsof het oranjegevoel al niet compleet is staan ook traditionele Koningsdagspelletjes op de rol als wc borstels gooien, spijkerbroek hangen en koekhappen. Deze voeren de kratjeskopers uit op het moment dat de truck er staat, aan de hand van het ‘Rad van Voortuin’. “Alles coronaproef uiteraard, want corona of niet: er kan veel meer dan je denkt dus afblazen is er bij ons niet bij.”

Hollands Kroonse Uitdaging

De organisatie van PKoningsdag is zeer verheugd met een financiële bijdrage vanuit de Hollands Kroonse Uitdaging. Marcel: “Het is natuurlijk geweldig om in deze tijden weer eens iets leuks te kunnen organiseren, maar het is ook best een prijzig geintje hoor. Met de toegezegde financiële steun kunnen we deelnemende partijen tegemoet komen die borg staan voor zaken als een aggregaat, de truck, het geluid, licht en de livestream vanaf de truck waardoor echt iedereen kan meegenieten. Ook hebben we de nodige sponsors bereid gevonden die garant staan voor het prijzenpakket.”

De organisatie is er zo goed als klaar voor. “Samen kunnen we Koningsdag 2021 onvergetelijk maken, dus ik roep iedereen op om zoveel mogelijk mee te doen vanuit huis en tuin. Dan zorgen wij als oranje feestteam met de livestream en de rijdende feesttruck voor de rest van het vermaak!”

Zie voor meer informatie het evenement PKoningsdag op Facebook : facebook.com/events/772622290355088 of via sniproductions.nl/evenementen/pkoningsdag. Op deze sites is op de dag zelf de link te vinden naar de livestream.

 

PKoningsdag in de Polder feest voor jong en oud. (Foto: aangeleverd, collage M. Meijer)

Bron: Nieuwsblad Hollands Kroon; rodi.nl/regio/hollandskroon/201431/oranjefeest-voor-jong-en-oud-in-de-polder

 

Deel het bericht:
"Oranjefeest voor jong en oud in de Polder"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Fotomatch met Gerda

Gerda Venema is matchgroeplid van de Hollands Kroonse Uitdaging. Als fotografe legde ze het bestuur, de matchgroep en de manager

Scroll naar boven