Open huis tijdens boerderijdag bij Familie Miedema in Slootdorp

12 mei 2024

Melkveehouderij opent deuren tijdens Campina Open Boerderijdag

SLOOTDORP – Op maandag 20 mei, tweede Pinksterdag, is iedereen welkom op de boerderij bij de familie Miedema. Deze Campina Open Boederijdag is een gratis uitje voor het hele gezin. Behalve dat je bij de koeien en kalfjes mag kijken is er de mogelijkheid om allerlei zuivel te proeven, te schminken, een ijsje te kopen, er zijn allerlei spelletjes te doen waaronder een melkwegrace. Adres is Wierweg 30 in Slootdorp en je bent welkom van 10:00 tot 16:00 uur.

Op de Open Boerderijdagen is er van alles te doen en te leren. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en de activiteiten, zoals melkpak bowlen, een puzzel maken met zonnepanelen, tegen elkaar strijden in een ‘melkweg race’, schminken en deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar. Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid.

Familie Miedema
De Familie Miedema heeft honderdvijftig koeien en zeventig stuks jongvee. “Mijn ouders wonen een kilometer verderop, waar we het jongvee huisvesten. Bij ons staan de koeien en de pasgeboren kalveren tot ze van de melk gaan”, vertelt de veehouder. “Rondom beide locaties hebben we ongeveer zeventig hectare in gebruik. Door land uit te ruilen met een akkerbouwer en een bollenboer is het mogelijk om genoeg voer te telen en onze koeien te weiden. Door te stalvoeren proberen wij op een efficiënte manier een goede productie na te streven.”

Foto: Vince Konijn

Deel het bericht:
"Open huis tijdens boerderijdag bij Familie Miedema in Slootdorp"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!

In Middenmeer hebben de buurvrouwen Grietje de Haan-Nicolai en Sharon van Bodegom-Mes in de Elzenhof een buurtspeeltuin gerealiseerd. Met veel

Vrijwilligersdag Hippo – met updates

Bericht van Noordkopvoorelkaar op Facebook: Noordkopvoorelkaar is met Hollands Kroonse Uitdaging en 2 anderen. Kom langs en ontdek nieuwe mogelijkheden! Op zaterdag 25 mei

Scroll naar boven