Open dag en opening tentoonstelling Archeologie uit de achtertuin

30 mei 2024

Het Viking Informatiecentrum in Den Oever houdt op zaterdag 1 juni een Open Dag. Dit ter ere van de opening van de nieuwe tentoonstelling ‘Archeologie uit de achtertuin’.

Alle objecten in deze tentoonstelling zijn gevonden op Wieringen. Soms door bewoners in hun eigen achtertuin of onder hun huis tijdens een verbouwing, soms door een gepassioneerde bezoeker met een metaaldetector. De objecten komen uit verschillende tijden en geven een overzicht van wat men zoal kan vinden in de Wieringer bodem. Zo laten ze gebruiksvoorwerpen zien, maar ook munten, kogels, speelgoed en nog veel meer bijzonders.

Uiteraard is de vaste tentoonstelling, inclusief de zilverschat, ook gewoon te bekijken tijdens de Open Dag.

De Open Dag is van 12:00 tot 16:00 en entree is gratis. Om 14:00 zal directeur Jan Stobbe een praatje houden om de tentoonstelling officieel te openen. De tentoonstelling is tot en met oktober tijdens onze gebruikelijke openingstijden te zien op woensdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 16:00. Locatie: Robbenoordstraat 11a in Den Oever.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door een incidentele subsidie van de Gemeente Hollands Kroon via de Hollands Kroonse Uitdaging.

Deel het bericht:
"Open dag en opening tentoonstelling Archeologie uit de achtertuin"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Fotomatch met Gerda

Gerda Venema is matchgroeplid van de Hollands Kroonse Uitdaging. Als fotografe legde ze het bestuur, de matchgroep en de manager

Scroll naar boven