Online evenementen in de kerstvakantie

18 december 2020

Kerstvakantie saai? Niet met deze online evenementen voor jong en oud!

HOLLANDS KROON – Door de coronamaatregelen zijn jongeren niet alleen beperkt in hun doen en laten tijdens Oud en Nieuw, maar ook in de kerstvakantie. De burgemeester en wethouders van Hollands Kroon hebben met leerlingen van Rsg Wiringherlant gesproken over de Corona maatregelen en het vuurwerkverbod. Aan hen is gevraagd of zij ideeën hebben over wat wél mogelijk is. Met de ideeën van de leerlingen is samen met Jongerenwerk LINK, lokale ondernemers en verenigingen een leuk programma voor de kerstvakantie opgesteld. In onze evenementenkalender staat het overzicht.

Ideeën van leerlingen Rsg Wiringherlant uitgevoerd
Een leerling van de Rsg vertelde dat zij haar opa en haar oma niet kan zien in deze Corona tijd, omdat er thuis niet genoeg ruimte is om afstand te houden. Haar idee was of de gemeente een ruimte hiervoor ter beschikking kond stellen zodat zij veilig bij elkaar konden komen. Dit idee is uitgewerkt. Wonen Plus Welzijn heeft vier locaties in de gemeente Hollands Kroon beschikbaar gesteld als ontmoetingsruimte voor grootouders en kleinkinderen.
Een ander idee dat door de leerlingen is aangedragen is een Online Game Event. Eerder dit jaar is een Gameday georganiseerd waar veel animo voor was. De wens van een aantal leerlingen is, of dat weer georganiseerd kan worden. Dat is gelukt. Zo wordt er in de eerste week van de kerstvakantie een Fortnite Online Game Event en een online FIFA voetbaltoernooi georganiseerd. Jongerenwerk LINK werkt hierin samen met ECV Esports.

Alle activiteiten zijn terug te vinden op de evenementenkalender.

Spelletjes voor het gezin
De dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn dagen waarop verveling kan toeslaan, met name bij de jeugd. Maar hiervoor is een alternatief! Op 29 december wordt er een online spelletjesavond georganiseerd voor het hele gezin. Bijvoorbeeld een potje schaken tegen elkaar of speel het spel Uno of Zeeslag tegen een andere familie. De winnaar van elk spel staat een prijs te wachten.

Online oud & nieuw feest
31 december mag helaas geen vuurwerk worden afgestoken. Daarom gaan we FEESTEN! Van 12:00 – 04:00 uur organiseren we in samenwerking met de gemeente Den Helder en Schagen een online oudejaarsfeest. De organisatie van ‘Thuisfissa’ organiseren een interactieve en toffe show radioshow vol artiesten en prijzen.

Escaperoom op oudjaarsavond
Op zoek naar een andere uitdaging op oudejaarsavond? Wat te denken van een online escaperoom? Net als in een ‘real life’ escape room volg je met een team het verhaal, los je puzzels op en kom je steeds een stukje verder richting de ontknoping. Met natuurlijk een aantal verrassende wendingen onderweg.

Deel het bericht:
"Online evenementen in de kerstvakantie"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Piratenfeest voor De Sammeltjes

Match met Detectiespecialist DJ Laan De jaarlijkse Juffendag van Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef ging dit jaar naar Speeltuin De

Code Oranje

Bewonersavond in Anna Paulowna gaat niet door op woensdag 10 juli ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna is een Leefbaarheidsonderzoek

Scroll naar boven