Online benefietconcert voor Knipscheerorgel

15 december 2020

Hippolytushoef – Het Knipscheerorgel van de Hippolytuskerk op Wieringen is erg oud en zeer nodig aan restauratie toe. Vooral de mechaniek is dermate slecht, dat er elk moment iets zou kunnen uitvallen of vastlopen. Het orgel is een uniek stukje erfgoed op ons mooie Wieringen. Niet alleen de Protestantse gemeente maakt er gebruik van, maar ook bij de 4-mei viering is het waardevol, evenals op de Noord-Hollandse orgelroute.

Op dinsdag 15 december geeft oud-burgemeester Titia Lont van 10:00 tot 12:00 uur een Benefietconcert op het Knipscheer orgel. Dit met ondersteuning van het Streamteam van de kerk. Het programma is als volgt:

  • 10-11 uur: De Muzikale Fruitmand, met mooie liederen voor de senioren. Vanuit de verzorgingshuizen kunnen van te voren verzoekjes worden ingediend.
  • 11-12 uur: Goud van oud, diverse popsongs en verzoeknummers. Ter ondersteuning zijn enkele gerenommeerde artiesten gevraagd, die wellicht via de Livestream een muzikale bijdrage gaan leveren. Vanwege de korte termijn is dit echter nog een verrassing.

Livestream en ondersteuning
Het benefietconcert is via YouTube te beluisteren https://youtu.be/JNGvMjAXgDw De uitzending is dan nog een week te bekijken op het YouTube kanaal van PG Wieringen. Verder wordt deze actie van harte ondersteund door de Hollands Kroonse Uitdaging.

Giften voor de restauratie zijn van harte welkom op nummer:
NL05 RABO 0370 4590 67
ten name van Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk
Knipscheer-orgel

Deel het bericht:
"Online benefietconcert voor Knipscheerorgel"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Expeditie Slootdorp

Zaterdag 20 juli houdt Slootdorps Belangen Expeditie Slootdorp. Dit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Iedereen kan

Piratenfeest voor De Sammeltjes

Match met Detectiespecialist DJ Laan De jaarlijkse Juffendag van Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef ging dit jaar naar Speeltuin De

Code Oranje

Bewonersavond in Anna Paulowna gaat niet door op woensdag 10 juli ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna is een Leefbaarheidsonderzoek

Scroll naar boven