Nieuwe locaties Hof van Wieringen en Ulkediep openen deuren

15 juni 2022

Woonzorggroep Samen op zoek naar nieuwe collega’s

Woensdag 15 juni opende Woonzorggroep Samen twee nieuwe woongebouwen in de kern van Hippolytushoef: Hof van Wieringen en Ulkediep. Tegelijk met de opening introduceerde de zorgorganisatie het nieuwe woonconcept voor de ouderen op Wieringen. De bewoners – die tijdelijk in Molenweid in Wieringerwaard woonden – zijn afgelopen weken al verhuisd naar hun nieuwe appartementen.   

Leven in buurtjes, een nieuw woonconcept  

Voorzitter raad van bestuur Tanja Ineke opende samen met bewoner Jan Dijkstra officieel de nieuwe woongebouwen. Dit in aanwezigheid van wethouder Mary van Gent en betrokkenen. De nieuwbouw bestaat uit twee woongebouwen met elk 32 ruim opgezette appartementen. Binnen de nieuwbouw wordt gewerkt met buurtjes. Elk buurtje – dat gevormd wordt door 8 appartementen – heeft een eigen buurtkamer en ontmoetingsruimte waar je samen kunt koken, eten en ontspannen. Zo is er ruimte voor spontane ontmoetingen, ook tussen buurtjes onderling.  

Tom Ploeg, clustermanager van Woonzorggroep Samen vertelt: ’’Met het wonen in buurtjes zetten we een mooie stap in het vormgeven van de ouderenzorg van de toekomst. Bewoners wonen zo zelfstandig mogelijk in een eigen appartement van ruim 45 vierkante meter, waarbij het accent ligt op wonen mét elkaar, in een buurtje. Het ontmoeten en het leven mét elkaar wordt hierbij gestimuleerd. Daarnaast zijn er in de beide woongebouwen verschillende beleefhoeken ingericht zoals bijvoorbeeld een bibliotheekhoek. De opening wordt gecombineerd met beleefactiviteiten van de Woon- en Welzijnsweken. Zo kunnen bezoekers ervaren hoe het is om ouder te zijn.  

Foto: Henk-Jan Wittink – Wieringernieuws.nl
Foto: Henk-Jan Wittink – Wieringernieuws.nl

Na de zomer extra appartementen beschikbaar  
Tot de zomer worden in totaal 48 appartementen in gebruik genomen. Na de zomer nemen de laatste bewoners hun intrek in de resterende nieuwe appartementen. Om die reden is Woonzorggroep Samen op zoek naar nieuwe collega’s. Interesse in werken in de nieuwe woongebouwen van Woonzorggroep Samen? Kijk dan op www.komindebuurt.nl voor vacatures én een uitleg over het werken in de buurtjes van Hof van Wieringen en Ulkediep.    

Match met de Hollands Kroonse Uitdaging

Woonzorggroep Samen zocht naar een Wieringer stem als voice-over bij bijgaand filmpje over de nieuwe woongebouwen op het voormalig Zuiderzeeeiland. Edwin Wittink, van de Hollands Kroonse Uitdaging, vulde deze hulpvraag in. Zo ontstond er een match met gesloten beurs.

Deel het bericht:
"Nieuwe locaties Hof van Wieringen en Ulkediep openen deuren"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

10 jaar ICT vanaf Morgen!

10 jaar ICT vanaf Morgen! Gefeliciteerd! Bedankt voor het fijne partnerschap. Lees alles over dit mooie bedrijf op ictvanafmorgen.nl.

Scroll naar boven