Namenmonument Joods Werkdorp Slootdorp onthuld

7 oktober 2021

Op woensdag 6 oktober 2021 werd het Namenmonument bij het Joods Werkdorp onthuld. Het was een indrukwekkende gebeurtenis. Vanuit geheel Nederland en zelfs het buitenland reisden nabestaanden en andere genodigden naar de Wieringermeer om bij het leggen van de laatste steentjes te zijn.

Het monument is er gekomen door de inzet van Ina Hoogenbosch en Marieke Roos. Ook maakten zij met behulp van Roel Wittink een digitaal monument in de vorm van de website werkdorpwieringermeer.nl. Het monument met herdenkingstenen bij de bestaande herdenkingszuil voor het gemeenschapshuis in het Werkdorp en deze website geven de 197 werkdorpers een naam, een gezicht, familie en een verhaal.

De Hollands Kroonse Uitdaging mocht de helpende hand bieden bij de realisering van dit belangrijke project. Dit door de verbinding te leggen tussen de initiatiefnemers en onze matchgroepleden Nanneke Barends en Marco De Vries van Kernbeheer Hollands Kroon, Michiel Veenstra van Veenstra Grondwerken, Afke Schrale van Bloeiers en Hayke Burghout van Burghout Design & Druk. Zij werkten, met vele anderen, mee bij de totstandkoming van dit monument. Daarnaast was er hulp op het gebied van publiciteit door het aanspreken van onze contacten binnen de lokale media.

Onze mediapartner Regio Noordkop maakte de volgende reportage van de onthulling.

Zie hier een eerdere reportage van NH Nieuws met Ina Hoogenbosch, Marieke Roos en Hollands Kroonse Uitdaging Matchgroeplid Michiel Veenstra.

Deel het bericht:
"Namenmonument Joods Werkdorp Slootdorp onthuld"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Fotomatch met Gerda

Gerda Venema is matchgroeplid van de Hollands Kroonse Uitdaging. Als fotografe legde ze het bestuur, de matchgroep en de manager

Scroll naar boven