Nacht van het Wad

De Hollands Kroonse Uitdaging keek naar de Nacht van het Wad-show, onderdeel van het programma Donkerte van de Wadden. Boswachter Jaap Kloosterhuis nam ons deze avond mee in de nachtelijke wereld van de flora en fauna. En drie sterrenkundestudenten van de Rijksuniversiteit Groningen lieten de donkere hemel zien vanuit het perspectief van de sterrenkundige. Terugkijken kan via www.nachtvanhetwad.nl.

Met het programma Donkerte van de Wadden willen we inwoners, recreanten en toeristen de kernkwaliteit duisternis laten ontdekken en ervaren. Donkerte wordt mede gefinancierd door het Waddenfonds en is een partner van Visit Wadden. Het programma wordt uitgevoerd door Natuur en Milieufederaties uit drie provincies. Meer informatie op mnh.nl/project/donkerte-van-het-waddengebied.

In Hollands Kroon doet het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont met een permanente expositie en een donkerte belevingsplek mee met het programma Donkerte van het Waddengebied. Lees hier meer over op de website van het museum, museumjanlont.nl . Tevens is aan het museum een donkertemeter geplaatst. Zie mnh.nl/nieuws/eerste-donkertemeter-geplaatst-in-noord-holland.

De Hollands Kroonse Uitdaging staat Wieringer Eilandmuseum Jan Lont met raad en daad terzijde.

 

Scroll naar boven