Molenbieb bij molen De Hoop

7 oktober 2021

Sinds kort staat er naast de molen De Hoop in Den Oever een klein straatbibliotheekje, de enige echte molenbieb op Wieringen! Het houten boekenkastje staat aan de zijde van de Zwinstraat langs de heg van het molenterrein.

Molenbiebbouwer Dick Burghout en molenaar Rien Eykelenboom bij de molenbieb in Den Oever

Het boekenkastje is op vakkundige wijze in elkaar geknutseld door Dick Burghout. Het hout en andere materialen zijn gesponsord door Remco Hagedoorn van PRAXIS Hippolytushoef en Wieringerwerf. Deze sponsoring was mogelijk dankzij bemiddeling van Edwin Wittink van de Hollands Kroonse Uitdaging tijdens de zogenoemde “Digitale Beursvloer”. Tijdens de Digitale Beursvloer konden verenigingen en stichtingen aangeven waar zij behoefte aan hadden en werd gekeken of er ondernemers of bedrijven waren, die hen verder konden helpen. In dit geval betrof het dus de sponsoring van materialen voor het kastje.

Molenaar Bart Van Den Broek en Aart-Jan Speijers van Praxis Hippolytushoef

Rond de zomer was het kastje in elkaar gezet en hebben de molenvrijwilligers Viktor en Bert het geheel in de verschillende lagen verf gezet, in kleuren die passen bij de molen. Daarna moest eerst een stuk uit de heg gehaald worden om plaats te maken voor de boekenkast. Het ingraven was daarna snel gebeurd. In de tussentijd waren al wat boeken verzameld, die nu dus in het kastje zijn geplaatst. Om het assortiment uit te breiden kunnen de molenaars nog wel wat boeken gebruiken. Zij zoeken met name romans, thrillers of actieboeken. U kunt op dinsdag of woensdag als de molen draait deze aan de molenaars afgeven.

Het principe van de uitleen van de molenbieb is eenvoudig. U leent een boek, dan zet u tegelijkertijd een boek terug. Zo blijft het kastje gevuld. Er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt natuurlijk ook even binnenlopen bij de molen voor een pak biologisch tarwemeel voor het brood of de pannenkoeken danwel biologische bloem voor het bakken van cake of koekjes.

De molenaars hopen u snel te zien bij de molen om een boek te lenen. Zij wensen u veel leesplezier en huldigen het motto: “blijf het leven kleurtjes geven”.

Rien, Dick en Edwin vullen de molenbieb.

Deel het bericht:
"Molenbieb bij molen De Hoop"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!

In Middenmeer hebben de buurvrouwen Grietje de Haan-Nicolai en Sharon van Bodegom-Mes in de Elzenhof een buurtspeeltuin gerealiseerd. Met veel

Vrijwilligersdag Hippo – met updates

Bericht van Noordkopvoorelkaar op Facebook: Noordkopvoorelkaar is met Hollands Kroonse Uitdaging en 2 anderen. Kom langs en ontdek nieuwe mogelijkheden! Op zaterdag 25 mei

Scroll naar boven