Match na verloop van tijd…

Tijdens de Beursvloer Hollands Kroon in november 2019 werden de warme contacten gelegd tussen de Historische Vereniging Wieringen en Stichting De Kapel in Den Oever. Er werd toen afgesproken dat de vereniging onder gunstige voorwaarden gebruik kon maken van de ruimte in De Kapel. Dat deed De Kapel deels om de Historische Vereniging te steunen, maar ook om de mogelijkheden van deze mooie locatie onder de aandacht te brengen.

Het was de bedoeling om dit tijdens de Flora en Visserijdagen zijn beslag te laten vinden. De Historische Vereniging zou een expositie verzorgen en er hun Wieringer Skeurkalender verkopen. Maar ook hier gooiden de corona-maatregelen roet in het eten. Gelukkig werd er voor de kalenderverkoop een alternatief gevonden. De vereniging verkocht op zaterdag 12 september de kalenders in kramen voor de Rooms Katholieke Kerk in Hippolytushoef en voor De Kapel in Den Oever. Toch nog een soort van match. Hopelijk kan de oorspronkelijke match volgend jaar tijdens de Flora en Visserijdagen weer doorgang vinden.

Kijk ook eens op de website van De Kapel: http://dekapeldenoever.nl

En lees onderstaand artikel van Wieringernieuws.nl.

Wieringer Skeurkalender 2021


WIERINGEN – Na et gròte succes van 2018, geeft de Historische Vereniging Wieringen foer 2021 weer een Wieringer Skeurkalender uut. Et kalenderblok het meer den 180 blaadjes, ien blaadje foer twie dage, mit verhaalkes, spreuke en meer as 140 foto’s. De tekste en ongerskrifte benne skreven in et Wieringer dialect. Mit deuze kalender aan et skot ken je niet oafwachte om het vollegende blaadje oaf te ‘skeure’.

De verkòòp van de Wieringer Skeurkalender 2021 start zaterdag 12 september vanoaf 11:00 uur tot 15:30 uur op het plein foer de R.K kerk in Hippolytushoef en in De Kapel aan de Gasthuusweag an Noever.
De prijs van deuze mooie kalender is € 15,-. En pinne ken ok as dat beter uutkomt.

Een voerproefje

 

 

Scroll naar boven