Lezing over ‘Toen de stad in brand stond’

17 april 2023

De Hollands Kroonse Uitdaging ontving de nieuwsbrief van de Historische Vereniging Wieringen. Met hierin een uitnodiging voor leden en vrijwilligers van de vereniging om een lezing bij te wonen van Elske Timmer, maker van het boek ‘Toen de stad in brand stond’. Dit boek is gemaakt met de oorlogsverhalen van de destijds 12-jarige Henny Borg. Rina Klein van de Historische Vereniging Wieringen ontmoette Elske op de Beursvloer Hollands Kroon van de Hollands Kroonse Uitdaging.

Ook niet-leden kunnen deze lezing in het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont op Stroe bijwonen. Aanmelden kan via de link in het onderstaande bericht.

Tekening van Henny Borg

Bericht uit de nieuwsbrief:

Op zaterdagmiddag 13 mei organiseert de Historische Vereniging Wieringen in samenwerking met de Museumboerderij Jan Lont een lezing door Elske Timmer.

Toen de stad in brand stond

Het boek gaat over Henny Borg, geboren in 1929 in Breezand. In de jaren 30 en 40 tekende ze veel over haar leven. Henny zat toen in Den Helder op school en verveelde zich in de klas. Ze kreeg van haar leraar de opdracht om haar levensverhaal te schrijven. In drie schriftjes schreef en tekende ze over haar dagelijkse leven, het kattenkwaad dat ze uithaalde, de vele verhuizingen en over de oorlog. Samen met haar ouders moest ze Den Helder ontvluchten om te ontkomen aan het oorlogsgeweld. De vliegtuigen die brandend uit de lucht vielen omdat er een grote luchtaanval boven de Kooy in Den Helder gaande was. Van deze schriftjes, vol met tekeningen en verhalen heeft Elske Timmer een mooi boek gemaakt.

Elske was vrijwilliger bij Museum Oud Anna Paulowna toen deze schriftjes geschonken werden. Zij zag onmiddellijk de historische waarde. Zij ging op zoek naar de rechtmatige eigenaar, Henny Borg. Helaas was zij in 2009 overleden, maar haar halfzus leefde nog wel. Samen besloten zij er een boek van te maken en de opbrengsten van de royalty’s aan War Child te doneren. Na de lezing bent u in de gelegenheid om het boek te kopen.

Wanneer: Zaterdag 13 mei

Waar: De museumboerderij Jan Lont, Stroeërweg 39, 1777 NE Hippolytushoef

Aanvang lezing: 15.00 uur

Entree € 6,00 inclusief koffie of thee.

Om teleurstelling te voorkomen hanteren wij een gastenlijst. Om verzekerd te zijn van een plek kunt u zich aanmelden via info@historischwieringen.nl. Voor informatie kunt u ook bellen met Rina Klein: 06 54 20 87 63.

Naar aanleiding van een kennismaking op Vrijdag Vraagdag van de Hollands Kroonse Uitdaging schreef Sandra Ooms van Rodi.nl/Hollands Kroon het volgende artikel: https://www.rodi.nl/hollandskroon/322251/wie-was-henny-borg-uit-breezand

Henny Borg

Deel het bericht:
"Lezing over ‘Toen de stad in brand stond’"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Kapellehof met de bus naar Bloeiers

Bericht van Facebook: Kapellehof Busuitje naar bloeiers, bewoners hebben mooie bloemetjes uitgezocht. Bedankt Bloeiers voor de plantjes. Dankzij de Hollands

Scroll naar boven