Laatste lezing “Ken het verleden, koester de herinnering”

24 april 2024

Vanaf augustus 2024 start het Nationaal Comité 4 en 5 mei het Lustrumprogramma ‘80 jaar vrijheid’. In de Noordkop nemen we hierop alvast een voorschot met een serie lezingen. Zo willen we het historisch besef en de herinnering aan WOII levend te houden. In iedere lezing is ook aandacht voor wat in onze regio speelde rond het thema van de middag.

Zondag 28 april in de Cultuurschuur, Wieringerwerf. Aanvang 14.15 uur. Aanmelden klik HIER
Thema: Vergeten verzet. Hans Morssinkhof vertelt over Staken op leven en dood. De vergeten april-meistakingen van 1943 (2023).  De stakingen begonnen in Twente, spreiden zich uit ook naar Noord-Holland maar werden bloedig neergeslagen. De bezetter had zijn ware gezicht getoond, het verzet kreeg sindsdien vleugels.

Entree lezing inclusief één consumptie,  € 5,– p.p

Organisatie lezingen: Anita Blijdorp Tekstproducties en Stichting Joods Werkdorp Wieringermeer. 

Deze lezingencyclus is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de Provincie Noord-Holland en de Hollands Kroonse Uitdaging.

Deel het bericht:
"Laatste lezing “Ken het verleden, koester de herinnering”"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!

In Middenmeer hebben de buurvrouwen Grietje de Haan-Nicolai en Sharon van Bodegom-Mes in de Elzenhof een buurtspeeltuin gerealiseerd. Met veel

Vrijwilligersdag Hippo – met updates

Bericht van Noordkopvoorelkaar op Facebook: Noordkopvoorelkaar is met Hollands Kroonse Uitdaging en 2 anderen. Kom langs en ontdek nieuwe mogelijkheden! Op zaterdag 25 mei

Scroll naar boven