Kwekerij Siem Munster lid van de Club van 100

Kwekerij Siem Munster, ook bekend als Munster Flowers, is aangesloten bij de Club van 100 van de Hollands Kroonse Uitdaging. Hiermee steunt dit bedrijf het werk van de Uitdaging aan de maatschappelijke leefomgeving van Hollands Kroon. Mede hierdoor kan de organisatie doorgaan met het helpen realiseren van hulpvragen van maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen uit Hollands Kroon. De Hollands Kroonse Uitdaging is een onafhankelijke stichting die voor haar bestaan afhankelijk is van financiële steun van betrokken partners.

Kwekerij Siem Munster is een agrarisch bedrijf dat zijn sporen heeft verdiend in de teelt van tulpen. Het bedrijf is gevestigd in Slootdorp, in de Wieringermeer, direct langs de snelweg A7. Met een team van medewerkers dat, afhankelijk van het seizoen in aantal varieert, zorgen zij ervoor dat ze jaarlijks zo’n acht miljoen tulpen af kunnen leveren. Naast de bloemen telen zij circa vijentwintig hectare bollen op het land, deels om in eigen kas tot tulp te kweken en deels voor de verkoop aan derden.

Maar er is meer naast de tulpenkwekerij. Op het land worden aardappelen, uien, tarwe en graszaad geteeld. Daarnaast hebben zij vogelvoedselakkers, wintervoedselakkers en kruidenrijke akkerranden ingezaaid om vogel- en biodiversiteit te bevorderen. Ook worden er excursies op het bedrijf verzorgd, is er een camperplaats en zijn er meerdere vergaderruimtes beschikbaar voor het bedrijfsleven. Zie ook munsterflowers.nl.

Op de bijgaande foto staan Siem Munster en matchgroeplid Afke Schrale. Afke bracht met Siem een nieuw lid van de Club van 100 aan. Siem gaat op zijn beurt nu weer zoeken naar een ander lid. Het bordje dat hij daarbij vast heeft, wordt dan weer doorgegeven. Ook interesse om lid te worden van de uitdagendste club van Hollands Kroon? Klik dan hier: hollandskroonseuitdaging.nl/club-van-100

Scroll naar boven