Kunstenares Frea Mea‘ int’ tegenprestatie voor doneren schilderij bij de Wironruiters

24 februari 2022

Tekst en foto’s: Linda Koning – Wironruiters

Ponyrijles in ruil voor kunst

HIPPOLYTUSHOEF – Dankzij de Beursvloer van de Hollands Kroonse Uitdaging op 3 februari 2021 heeft kunstenares Frea May, haar tegenprestatie ‘opgehaald’. In maart 2021, bijna een jaar terug, ontving de paardrijvereniging een mooi schilderij in ruil voor ponyrijlessen voor de kleinkinderen van Frea May. Afgelopen woensdag 23 februari was het zover en werd deze belofte gerealiseerd.

Plannen 
Toen vorig jaar tijdens de beursvloer de ruil vastgelegd werd, is er driftig gepland om de kleinkinderen van Frea daadwerkelijk naar Hippolytushoef te laten komen. Agenda’s sloten niet geheel op elkaar aan en Corona heeft dit er ook niet makkelijker op gemaakt. Des te leuker was het dat het dan nu (bijna een jaar later) dan toch gelukt is en de Wironruiters Frea en haar kleinkinderen een mooie middag konden bezorgen.

‘The Day’

Woensdagochtend, half twaalf stonden daar drie kindertjes in de entree; vol spanning te wachten op wat hen te gebeuren stond. Geen enkele ervaring met pony rijden. Eerst een ranja voor de kinderen en een kop koffie voor de volwassenen. Daarna een cap uitzoeken en alvast even spieken wie er op welke pony zal gaan rijden.

Ella (12 jaar) en Kris (9 jaar) rijden beiden op ‘die grote’. ‘Blondie heet zij’, verteld Linda Koning aan hen, voorzitter van de rijvereniging en gastvrouw tijdens deze dag. ‘De pony’s die we hier in de bak zien, zijn allemaal pony’s van particulieren die lid zijn van onze vereniging. Mees (5 jaar) zal op die bruine rijden die daar staat, Udine’.

Pony Udine was voor de gelegenheid voorzien van kleurtjes in haar mooi gevlochten manen. Een pracht om te zien. Nadat alle drie de kinderen een half uur ponyrijles hebben gehad, hebben zij nog geholpen met de nazorg van Blondie. Dat is onderdeel van de verzorging van de pony nadat zij gereden is, ook dat hoort bij het ponyrijden.  Als afsluiting nog een koud glaasje ranja en een portie poffertjes, om het feest compleet te maken. Mees vertelde vol trots; ‘Ik vond het echt super leuk, ik kon het ook echt goed’.

Frea May

De Breezand-ze dame, heeft atelier aan huis. Zij werkt sinds 1989 als professioneel kunstenares en is uitgegroeid tot kunstenares die zich de verschillende schildertechnieken heeft eigen gemaakt, zoals olieverf, acryl, pastel, aquarel en gemengde technieken. Zelf spreekt ze van ‘het mooiste vak van de wereld’. Haar werk laat zich kenmerken als figuratief met een absurdistische toets. Door expressief kleurgebruik in haar werk ontstaat een haast paradijselijke sfeer. Kracht, kleur en een spannende compositie bepalen het beeld.  

Exposities

Frea haar werk is doorlopend te bekijken via de site van de kunstuitleen in de Kunstkerk Heerhugowaard. Haar plek is het Gemeentehuis in Heerhugowaard. Tot slot is een ieder welkom om vrijblijvend in haar atelier te komen kijken aan de Wijdenes Spaansweg 20, te Breezand. Graag eerst even een belletje 0223522522.Beursvloer
De beursvloer is een jaarlijks terugkerend evenement onder de vleugels van de Hollands Kroonse Uitdaging, waarbij het bedrijfsleven en de verenigingen en stichtingen elkaar treffen. Zij proberen met gesloten knip maar door uitwisselen van producten en diensten elkaar te helpen. Edwin Wittink verzamelt gedurende het hele jaar vraag en aanbod, welke via de website kenbaar gemaakt worden. Aanstaande woensdag 30 maart is er opnieuw een editie. De Wironruiters zullen hier ook weer bij aanwezig zijn en stellen onder andere hun accommodatie (kantine, rijhal, grasland en ruime parkeerplaats) ter beschikking.

Websites
Houdt u voor deelname aan deze puppylessen de website en social media in de gaten?

Wironruiters www.wironruiters.nl

Collectie Frea May www.kunstkerkheerhugowaard.nl/collectie

Hollandse Kroonse Uitdaging www.hollandskroonseuitdaging.nl

Foto 1: Frea May met haar kleinkinderen bij toppony Blondie

Foto 2: Frea May met haar kleinkinderen bij het schilderij wat zij aan de Wironruiters gedoneerd heeft.

Deel het bericht:
"Kunstenares Frea Mea‘ int’ tegenprestatie voor doneren schilderij bij de Wironruiters"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

10 jaar ICT vanaf Morgen!

10 jaar ICT vanaf Morgen! Gefeliciteerd! Bedankt voor het fijne partnerschap. Lees alles over dit mooie bedrijf op ictvanafmorgen.nl.

Scroll naar boven