Kom in de kas op Agriport A7

En doe een bakkie bij Gymvereniging Wieringen

CombiVliet opent haar deuren tijdens de Kom in de kas-dag. Kom kijken hoe de tomaten groeien, verzorgd, geoogst en verpakt worden. Tevens zie je wat er verder bij de groei van de tomaten komt kijken: ECW Energy, Ennatuurlijk Aardwarmte en CHP support zijn aanwezig en laten zien waar de energie, warmte en water vandaan komt voor de groei van de tomaat. Ook andere glastuinbouwers zijn aanwezig met producten die geteeld worden op Agriport. Iedereen is van harte welkom, de entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid!

Waar:                  CombiVliet, Tussenweg 3, Middenmeer

Wanneer:           Zaterdag 6 april 2024 van 10.00 tot 16.00 uur

Over Kom in de Kas

Misschien loop je er dagelijks langs of heb je iemand weleens horen praten over het werk in de kas… Maar eigenlijk weet je helemaal niet wat er allemaal gebeurt in de kassen en dat is jammer! Daarom heb je tijdens Kom in de Kas de unieke kans om bij verschillende glastuinders door heel Nederland een kijkje in de kas te nemen. Deze glastuinders (telers van groenten, bloemen, planten en fruit) delen graag waar zij trots op zijn: de kunst van de teelt van mooie, verse, smakelijke, gezonde en veilige natuurproducten waar ook jij dagelijks van geniet.

Wandel tijdens Kom in de Kas door kassen, bewonder de gewassen en kom van alles te weten over de kas door direct je vragen te stellen aan de kweker. Het wordt een weekend om nooit te vergeten! Je zult er zeker nog dagen, weken en zelfs jaren over praten…

Lees en zie hier meer komindekas.nl.

© Twycer / www.twycer.nl

Koffie, thee, limonade en iets lekkers erbij?

Voor Kom in de kas was de organisatie op zoek naar een vereniging uit de buurt die de bezoekers koffie, thee, limonade en iets lekkers wil verkopen. De opbrengst van de consumpties komt volledig ten goede aan de clubkas van deze vereniging. Deze vraag werd uitgezet via de Hollands Kroonse Uitdaging. Hier kwamen meerdere reacties op binnen. Er is gekozen om de eerste vereniging die reageerde deze mooie kans te gunnen. Dat was Gymvereniging Wieringen. Inmiddels is deze vereniging druk bezig met het bakken van taarten die ze op zaterdag 6 april graag aan de bezoekers van Kom in de kas willen verkopen.

Foto’s: gvwieringen.nl
Scroll naar boven