Invulling speeltuin Elzenhof weer een stap dichterbij

17 november 2023

Foto en artikel van demeerpeen.nl.

MIDDENMEER – De realisatie van de speeltuin aan de Elzenhof is in de afgelopen periode een aantal stappen dichterbij te komen. De inzet was een nieuwe schommel voor het kleine speeltuintje in de bomenwijk in Middenmeer. Dat doel is inmiddels behaald! Maar Grietje en Sharon hebben de smaak te pakken en pakken door.

‘De schommel hebben we kunnen financieren met het organiseren van acties zoals een collecte in de buurt en het ophalen van flesjes en blikjes om statiegeld te verdienen. Daarnaast kregen we een tweetal grote donaties. De Hollands Kroonse Uitdaging droeg € 825,00 bij aan ons project. En we kregen van AFD Advies Groep en NH 1816 verzekeringen een bedrag van € 750,00. Beiden vonden ons idee van grote toegevoegde waarde voor de buurt en waren bereid om een steentje bij te dragen.’ vertelt Sharon.

‘We krijgen bij het vormgeven van onze ideeën ook veel ondersteuning van Kernbeheer van de gemeente Hollands Kroon. Wij dachten toen we contact moesten leggen met de gemeente dat het een stuk afstandelijker zou zijn en dat het wel een tijd zou duren voor we iets zouden horen. Wij vonden het heel fijn dat kernbeheer gewoon op een vrijdagochtend even een bakkie kwam doen om het één en ander door te spreken. We hielden nog wat geld over van onze schommelactie en hebben gevraagd of we daarmee misschien nog iets konden realiseren. Met een bijdrage en ondersteuning van kernbeheer kunnen we nu ook een “zig-zag pad” realiseren. En daar zijn we superblij mee’ glundert Grietje.

Om het geheel nog compleet te maken hebben de dames besloten om nog één keer de handen uit de mouwen te steken om ook nog een nieuw bankje te realiseren. ‘Het is natuurlijk fijn als ouders naar hun kinderen kunnen kijken als ze lekker aan het spelen zijn. Daarom hebben we met kernbeheer gekeken naar een kunststof en hufterproof bankje. De kosten daarvan zijn wel iets hoger, maar dan kunnen we jaren vooruit. Kernbeheer zorgt ervoor dat hij geplaatst wordt op een betonnen ondergrond zodat we geen last hebben van onkruid.’ licht Sharon toe.

Om dit doel te bereiken kunnen de bewoners van de bomenwijk zijn er nog 3 acties verwachten. In de tweede week van december gaan de dames met kerstkoekjes langs de deuren en tegelijkertijd zullen ze dan nog een rondje statiegeld doen. Dus de blikjes en flessen kunnen alvast worden verzameld. Daarnaast is er ook een mooie actie met een schilderij bedacht. Kunstenares Lydia de Loos heeft een prachtig schilderij ter beschikking gesteld waarvan de opbrengst ten goed komt aan Speeltuin Elzenhof. Het schilderij heeft een diameter van 90 cm en is met heel veel liefde door Lydia zelf geschilderd. Het schilderij zal per opbod worden verkocht en het startbedrag is € 250,00. Via de Facebookpagina van Speeltuin Elzenhof kunnen er biedingen worden uitgebracht. En daarop wordt ook de laatste informatie bekend gemaakt over de lopende acties.

demeerpeen.nl

Deel het bericht:
"Invulling speeltuin Elzenhof weer een stap dichterbij"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!

In Middenmeer hebben de buurvrouwen Grietje de Haan-Nicolai en Sharon van Bodegom-Mes in de Elzenhof een buurtspeeltuin gerealiseerd. Met veel

Vrijwilligersdag Hippo – met updates

Bericht van Noordkopvoorelkaar op Facebook: Noordkopvoorelkaar is met Hollands Kroonse Uitdaging en 2 anderen. Kom langs en ontdek nieuwe mogelijkheden! Op zaterdag 25 mei

Scroll naar boven