ICT vanaf Morgen en Hollands Kroonse Uitdaging slaan handen ineen

De Hollands Kroonse Uitdaging en ICT vanaf Morgen slaan de handen ineen om maatschappelijke initiatieven te steunen.

ICT vanaf Morgen is een stichting die afgeschreven ICT-apparatuur inzamelt om deze op te knappen (refurbishing) met als doel, verlenging van levensduur.

Computers, laptops, mobiele telefoons, tablets of zelfs complete datacenters: elke dag wordt er een berg kostbare apparatuur geproduceerd. Het wordt een paar jaar gebruikt en veelal vervolgens klakkeloos weggegooid. De medewerkers (vrijwilligers en re-integratie-kandidaten) zetten zich in om bewustwording te creëren voor de impact die deze afvalstroom heeft op de wereld. Concreet doet ICT vanaf Morgen dit door afgeschreven ICT-materialen op te knappen en een tweede leven te geven.
De materialen worden niet alleen commercieel ingezet, maar ook maatschappelijk.

En daar komt de samenwerking met de Hollands Kroonse Uitdaging prima van pas. Bedrijven uit de gemeente Hollands Kroon kunnen zich melden bij de Uitdaging om afgeschreven materiaal te laten ophalen. En verenigingen of stichtingen uit de gemeente kunnen een aanvraag doen voor bijvoorbeeld een laptop, vaste pc, beamer of beamerscherm.
De Hollands Kroonse Uitdaging is daarmee de spin in het web om de afgeschreven materialen een nieuwe leven te geven.

Het eerste voorbeeld is er reeds. De Coderdojo in Breezand is een organisatie die kinderen iedere maand de gelegenheid biedt om gratis te leren programmeren in de kantine van Zwembad Den Krieck aan het Ceresplein in Breezand.
Veelal nemen de kinderen zelf een laptop mee, maar dat is niet altijd mogelijk. Daarom deed Bor Wijnker namens de Coderdojo een aanvraag voor een laptop. Deze is onlangs ingewilligd en door Ivo de Block van de Hollands Kroonse Uitdaging overhandigd.

Scroll naar boven