ICT vanaf Morgen en Hollands Kroonse Uitdaging slaan handen ineen

12 juli 2018

De Hollands Kroonse Uitdaging en ICT vanaf Morgen slaan de handen ineen om maatschappelijke initiatieven te steunen.

ICT vanaf Morgen is een stichting die afgeschreven ICT-apparatuur inzamelt om deze op te knappen (refurbishing) met als doel, verlenging van levensduur.

Computers, laptops, mobiele telefoons, tablets of zelfs complete datacenters: elke dag wordt er een berg kostbare apparatuur geproduceerd. Het wordt een paar jaar gebruikt en veelal vervolgens klakkeloos weggegooid. De medewerkers (vrijwilligers en re-integratie-kandidaten) zetten zich in om bewustwording te creëren voor de impact die deze afvalstroom heeft op de wereld. Concreet doet ICT vanaf Morgen dit door afgeschreven ICT-materialen op te knappen en een tweede leven te geven.
De materialen worden niet alleen commercieel ingezet, maar ook maatschappelijk.

En daar komt de samenwerking met de Hollands Kroonse Uitdaging prima van pas. Bedrijven uit de gemeente Hollands Kroon kunnen zich melden bij de Uitdaging om afgeschreven materiaal te laten ophalen. En verenigingen of stichtingen uit de gemeente kunnen een aanvraag doen voor bijvoorbeeld een laptop, vaste pc, beamer of beamerscherm.
De Hollands Kroonse Uitdaging is daarmee de spin in het web om de afgeschreven materialen een nieuwe leven te geven.

Het eerste voorbeeld is er reeds. De Coderdojo in Breezand is een organisatie die kinderen iedere maand de gelegenheid biedt om gratis te leren programmeren in de kantine van Zwembad Den Krieck aan het Ceresplein in Breezand.
Veelal nemen de kinderen zelf een laptop mee, maar dat is niet altijd mogelijk. Daarom deed Bor Wijnker namens de Coderdojo een aanvraag voor een laptop. Deze is onlangs ingewilligd en door Ivo de Block van de Hollands Kroonse Uitdaging overhandigd.

Deel het bericht:
"ICT vanaf Morgen en Hollands Kroonse Uitdaging slaan handen ineen"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Expeditie Slootdorp

Zaterdag 20 juli houdt Slootdorps Belangen Expeditie Slootdorp. Dit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Iedereen kan

Piratenfeest voor De Sammeltjes

Match met Detectiespecialist DJ Laan De jaarlijkse Juffendag van Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef ging dit jaar naar Speeltuin De

Code Oranje

Bewonersavond in Anna Paulowna gaat niet door op woensdag 10 juli ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna is een Leefbaarheidsonderzoek

Scroll naar boven