Hollands Kroonse Uitdaging ondersteunt Spiegels

16 februari 2023

SPIEGELS IN BEELD is een groep van drie kunstenaars met verschillende achtergrond. Rutger Jan Bredewold, beeldend kunstenaar en woonachtig in Haringhuizen. Victor Posch komt uit Burgerbrug en is muzikant. En Joop Luten, videocineast uit Barsingerhorn.

Kunst in de openbare ruimte van Schagen en Hollands Kroon is voor Rutger Jan en Joop al jarenlang een inspiratiebron voor korte video’s over de kunst en de makers van de kunst. Inmiddels hebben zij ruim 110 video producties op hun naam staan van ‘Zien wat je bekijkt’.

Victor is een creatieve duizendpoot en bespeelt tal van instrumenten (piano, saxofoon, dwarsfluit), componeert en zingt. Verschillende muzikale activiteiten heeft hij al tot ontwikkelihttps://spiegelsinbeeld.nl/ng gebracht rondom de cultuurtempel OldSkoel in Burgerbrug.

De multimedia theatervoorstelling ‘Dirk Breed, spiegel in beeld’ van 12 februari in de Willibrorduskerk in Haringhuizen was volledig uitverkocht. In april volgt de tweede theater voorstelling van het project ‘Spiegels’ van de Stichting Cultuur in de Noordkop. Meer informatie op spiegelsinbeeld.nl.

Onderstaande tekst is overgenoemen van schagenplus.nl.

HARINGHUIZEN – De multimedia theatervoorstelling ‘Dirk Breed, spiegel in beeld’ is enthousiast ontvangen door het publiek in de Willibrorduskerk in Haringhuizen. De voorstelling begon met een animatie op twee wanden van de kerk en de muziek van een eigen compositie van saxofonist Victor Posch. Hierna werd het openingslied ‘Boer op zijn laatste ronde’, eveneens een compositie van Posch, door hem gezongen terwijl hij zich begeleide op piano.

Beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold nam de tekst over van het laatste refrein en nam vervolgens het publiek mee op een audio visuele reis door het werk van de schilder Dirk Breed. Bredewold ging dieper in op de kleurgebruik, stijl, de liefde voor het polderlandschap en de ontwikkelingen van de eenzame schilder uit het toenmalige vissersdorp Kolhorn. De belichting van de kerk, verzorgd door Tim Klijn, zorgde voor een warme sfeer. Soms fraai overlappend met de foto’s en videobeelden verzorgd door Joop Luten.

Het werd een interactief spektakel waarbij het publiek geboeid bleef luisteren naar het verhaal van Bredewold ondersteund door de projectie van grote beelden en improvisaties van Victor Posch.

Verder was er een verrassing voor de bezoekers. Rutger Jan Bredewold had een fraai vormgegeven boekje gemaakt over de voorstelling en Dirk Breed. Een uniek exemplaar. Het ligt in de bedoeling om bij elk van de toekomstige voorstellingen van het project Spiegels in Beeld een boekje uit te geven.

Spiegels in Beeld is een productie van de Stichting Cultuur in de Noordkop. Deze Stichting heeft van KCARS en Hollands Kroonse Uitdaging een eenmalige start subsidie gekregen. De volgende voorstelling zal gaan over Sam Middleton, een kunstschilder die lange tijd in Schagen heeft gewoond.

De voorstelling is een onderdeel van het project Spiegels van Stichting Cultuur in de Noordkop dat een startsubsidie ontving van de Hollands Kroonse Uitdaging en de Kunst Culturele Advies Commissie Schagen.

Foto’s Merieke Bredewold, Hans Westrik, Joosje. Bron schagenplus.nl.

Deel het bericht:
"Hollands Kroonse Uitdaging ondersteunt Spiegels"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!

In Middenmeer hebben de buurvrouwen Grietje de Haan-Nicolai en Sharon van Bodegom-Mes in de Elzenhof een buurtspeeltuin gerealiseerd. Met veel

Vrijwilligersdag Hippo – met updates

Bericht van Noordkopvoorelkaar op Facebook: Noordkopvoorelkaar is met Hollands Kroonse Uitdaging en 2 anderen. Kom langs en ontdek nieuwe mogelijkheden! Op zaterdag 25 mei

Scroll naar boven