Hollands Kroonse Uitdaging doet mee met de Meedoen-tas

Meedoen-tas voor iedereen die het financieel minder breed heeft

Driehonderd gezinnen in de gemeente Schagen, driehonderd in Hollands Kroon en nog eens vierhonderd in Den Helder kunnen zich uitleven met een tasje vol sport, cultuur en gezonde recepten. Duizend gezinnen voor wie het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat er speelgoed, een computer of laptop in huis staat. Of die middels wifi met allerlei leuke beweegactiviteiten mee kunnen doen. Team Sportservice komt daarom met een ‘analoog’ aanbod. In de vorm van een tasje boordevol sportieve en culturele spellen en spullen voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar: de Meedoen-tas.

Onze bewegingsconsulenten maken elke week online beweegprogramma’s voor kinderen en voor ouderen. Om alle doelgroepen in deze crisistijd toch in beweging te houden. Het programma voor de kinderen maakt onderdeel uit van het lespakket van scholen. Maar we realiseren ons dat er helaas gezinnen zijn waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij sport- en spelmateriaal in huis hebben. Hoewel alle oefeningen gedaan kunnen worden met huis-, tuin- en keukenspullen stimuleert buitenspeelgoed kinderen toch vaker om buiten te spelen.

Combinatie van sport, cultuur en gezonde recepten
De gratis Meedoen-tas is een combinatie van sport en spel, cultuur en gezonde voeding, dus ook met gezonde en betaalbare recepten erin. Een goedgevuld exemplaar met voor elk wat wils.

Doel: plezier en ontspannen
Doel van de sport- en cultuurtassen is meerledig. Vooral plezier beleven en lekker kunnen ontspannen. En natuurlijk je dagelijkse dosis beweging krijgen. Daarnaast wordt buitenspelen leuker als je iets hebt om mee te spelen. Nog mooier is dat, als iedereen na de coronacrisis weer samen kan spelen, deze kinderen ook iets mee kunnen brengen.

Aanmelden kan via de site
De Meedoen-tas is in Hollands Kroon mede mogelijk gemaakt door de Hollands Kroonse Uitdaging. In Schagen mede dankzij Van der Voort Groep BV. Gezinnen die financieel gezien moeten rondkomen van bijstandsniveau, kunnen de Meedoen-tas aanvragen. Voor inwoners uit de gemeente Schagen is het aanmeldformulier hier te vinden en voor inwoners van Hollands Kroon hier. Geen digitale mogelijkheid? Meld je dan aan via het telefoonnummer: 0224 – 214 774.

Scroll naar boven