Hippolytushoef druk met de leefbaarheid in het dorp

11 december 2023

Inwoners en betrokken organisaties zijn druk bezig om vorm te geven aan de top 5 die naar aanleiding van het Leefbaarheidsonderzoek is samengesteld.

De top 5 is:

1         Ontmoetingsmogelijkheden binnen met activiteiten

2         Ontmoetingsmogelijkheden buiten met activiteiten

3         Publicatiemogelijkheden om activiteiten bekend te make

4         Werving nieuwe vrijwilligers voor verenigingen

5         Een dorpsraad


De betrokken inwoners van Hippolytushoef hebben samen met de kerngroep Leefbaarheid deze punten geselecteerd, omdat hierop invloed uitgeoefend kan worden. De kerngroep bestaat uit Team Sportservice, gemeente, Incluzio, LSBO-HK, Hollands Kroonse Uitdaging en Wonen Plus Welzijn.  

Intussen zijn de inwoners die hebben aangegeven een dorpsraad te willen opzetten bijeen geweest en gaan ze dit op korte termijn ook formeel maken. Uiteraard zijn er naast de top 5 ook punten zoals verkeersveiligheid of overlast, die als belangrijke speerpunten werden genoemd in het Leefbaarheidsonderzoek. Dit zijn punten die verder opgepakt kunnen worden door de dorpsraad.

Verder zijn de ontmoetingsmogelijkheden en de publicatiemogelijkheden verkend en wordt gezien dat er mogelijkheden zijn om activiteiten uit te breiden en deze bekend te maken. In het voorjaar willen we een vrijwilligersmarkt gaan organiseren, zodat verenigingen in het dorp verstevigd kunnen worden.

Voor meer informatie, vragen en wanneer u ook mee wilt denken, kunt u contact opnemen met kwartiermaker Marika de Jager, m.dejager@wonenpluswelzijn.nl, 06-46066317.

Deel het bericht:
"Hippolytushoef druk met de leefbaarheid in het dorp"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

10 jaar ICT vanaf Morgen!

10 jaar ICT vanaf Morgen! Gefeliciteerd! Bedankt voor het fijne partnerschap. Lees alles over dit mooie bedrijf op ictvanafmorgen.nl.

Scroll naar boven