Herdruk Wieringer woordenboek

Het Wieringer woordenboek is herdrukt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Hollands Kroonse Uitdaging.

In 2015 heeft de Historische vereniging Wieringen een Wieringer Woordenboek uitgegeven. In no time was het uitverkocht. Het bestuur besloot daarom tot herdruk over te gaan.

Inhoud boek: 8300 woorden en een tiental bijzondere verhalen. Formaat en omslag: A4 met harde kaft met afbeelding Kees Ruiter (Ruter) van Oosterklief. Aantal bladzijden: 206

In het boek is tevens een lijst met bijnamen opgenomen. In een gemeenschap waar veel dezelfde namen voorkwamen had je al gauw een bijnaam te pakken. Daarnaast is het boek aangevuld met leuke, humoristische verhalen.

Op de foto Andre Kok, voorzitter Historische Vereniging Wieringen en Edwin Wittink van de Hollands Kroonse Uitdaging. Als tegenprestatie ontwikkelt de Historische Vereniging Wieringen een cursus Wierings. Woorden en gebruiken uit het boek vormen de leidraad. Daarnaast wil het bestuur een lespakket ontwikkelen en aanbieden aan de lagere scholen van Wieringen. Hierover later meer.

Heeft u belangstelling voor het boek, dan kunt u mailen naar info@historischwieringen.nl. Op=Op.

Tijdens De Flora & Visserijdagen in Den Oever van 26 augustus tot en met 29 augustus staat de Historische vereniging Wieringen zondag 28 augustus op de markt bij de haven. Voor meer informatie info@historischwieringen.nl.

Het boek kost € 23.00.

Scroll naar boven