Gratis aanbod voor bedrijven in Hollands Kroon, het leefstijlprogramma Voel je goed! voor laaggeletterden

29 september 2022

Bericht van Mirjam Bus, Lokaal Projectleider Voel je goed!

Speciaal voor bedrijven in de gemeente Hollands Kroon bieden we gratis het leefstijlprogramma Voel je goed! voor laaggeletterden aan. Dit programma helpt medewerkers die moeite hebben met taal, rekenen en/of computeren met zowel het verbeteren van de taalvaardigheid als de leefstijl. Het is geen taalcursus, maar het is heel goed mogelijkheid om na het volgen van dit programma door te stromen naar een taalcursus als dat gewenst is.

Laaggeletterdheid komt veel vaker voor dan je zou denken, 1 op de 6 mensen heeft moeite met taal, rekenen en/of computeren. Het herkennen een bespreekbaar maken van laaggeletterdheid is niet eenvoudig, omdat laaggeletterden er vaak heel goed in zijn het onderwerp te omzeilen met smoezen als: ‘ik heb mijn bril niet bij me’, ‘ik heb zo’n onleesbaar handschrift’ of ‘mijn laptop is stuk’.

Ook al merk je er misschien weinig van binnen je organisatie, laaggeletterdheid kan grote invloed hebben op de productiviteit en het welzijn van jouw medewerkers. Lezen en schrijven doen we de hele dag door, denk aan het invullen van formulieren, het lezen en beantwoorden van mail en het opvolgen van (veiligheids)instructies. Denk je eens in hoe inspannend het moet zijn om jarenlang iedere dag verborgen te moeten houden dat je dat niet kan. Mensen met laaggeletterdheid ervaren dan ook meer stress en vaak een slechtere gezondheid, wat een verhoging van het ziekteverzuim tot gevolg heeft.

Voel je goed! is bedoeld voor mensen die moeite hebben met taal, rekenen en/of computeren én die willen werken aan een gezondere leefstijl. Het is in eerste instantie gericht op medewerkers met Nederlands als eerste taal (omdat daar veel minder voor wordt aangeboden dan voor mensen die Nederlands leren als tweede taal). We kunnen Voel je goed! gratis aanbieden op de werklocatie of bijvoorbeeld in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Het programma omvat 20 sessies van ongeveer twee uur per keer, aangevuld met begeleiding door een diëtiste.

Het programma is ontwikkeld door Stichting Lezen en Schrijven en wordt uitgevoerd door getrainde vrijwilligers en een diëtist. Voel je goed! wordt gefinancierd door gemeente Hollands Kroon. Opdrachtnemers zijn Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer en Stichting Cultuurschuur.

Meer informatie nodig of wil je je bedrijf aanmelden voor Voel je goed!

Mirjam Bus

Lokaal Projectleider Voel je goed!

06-111 90 324

info@embeeprojects.nl 

Deel het bericht:
"Gratis aanbod voor bedrijven in Hollands Kroon, het leefstijlprogramma Voel je goed! voor laaggeletterden"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Piratenfeest voor De Sammeltjes

Match met Detectiespecialist DJ Laan De jaarlijkse Juffendag van Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef ging dit jaar naar Speeltuin De

Code Oranje

Bewonersavond in Anna Paulowna gaat niet door op woensdag 10 juli ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna is een Leefbaarheidsonderzoek

Scroll naar boven