Google start inschrijvingsperiode Community Grants 2021

26 februari 2021

Middenmeer – Lokale non-profitorganisaties uit de omgeving van Middenmeer kunnen binnenkort deelnemen aan de nieuwe ronde van de Google Community Grants. Google wil hiermee de gemeenschap steunen waar zij onderdeel van is en haar medewerkers wonen. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend vanaf 15 maart aanstaande. Voor geïnteresseerde organisaties vinden op 2 en 3 maart aanstaande online informatieavonden plaats.

Het Datacenter Community Grants-programma ondersteunt organisaties, projecten en initiatieven die een rechtstreeks verband hebben met de gemeenschap rond een datacenter van Google. De Community Grants worden door Google verstrekt in Noord-Holland voor lokale projecten van non-profitorganisaties en bepaalde openbare organisaties, zonder winstoogmerk.

Projecten
Sinds de opening van het datacenter in Eemshaven heeft Google 23 NGO’s in de regio Groningen financieel ondersteund met Community Grants, voor een totaalbedrag van ruim 1 miljoen euro. De activiteiten van deze projecten varieerden van het ontwikkelen van educatieve spellen tot het leren over bijenteelt en het inspireren van kinderen op het vlak van wetenschap en technologie. In Noord-Holland zijn inmiddels drie projecten gesteund van de ROC Kop van Noord-Holland, waarbij vaardigheidstraining voor banen op meerdere vlakken centraal staat.

In 2021 zal Google voor de zesde keer een Community Grants programma organiseren. Daarmee financiert Google dit jaar projecten die zich richten op onderwijs, overbruggen van de digitale kloof, kunst en cultuur, gezondheid en wetenschap, algemeen economisch belang en duurzaamheid.

Informatieavond
Google organiseert openbare informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerde organisaties om meer informatie te geven over de grants en om vragen te beantwoorden. Vanwege Covid zullen deze bijeenkomsten dit jaar online plaatsvinden. Graag nodigen zij organisaties uit voor een van de volgende virtuele informatiebijeenkomsten: dinsdag, 2 maart – 19:30-20:30 of woensdag, 3 maart – 15:00-16:00.

Aanmelden voor een van de informatieavonden kan via eemshaven@google.com onder vermelding van naam, de naam van de organisatie en de datum waarop diegene deel wilt nemen. Geïnteresseerde organisaties kunnen op de website van de Datacenter Community Grants meer informatie vinden en van 15 maart tot en met 30 april 2021 hun subsidieaanvragen indienen.

Deel het bericht:
"Google start inschrijvingsperiode Community Grants 2021"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Kapellehof met de bus naar Bloeiers

Bericht van Facebook: Kapellehof Busuitje naar bloeiers, bewoners hebben mooie bloemetjes uitgezocht. Bedankt Bloeiers voor de plantjes. Dankzij de Hollands

Scroll naar boven