Goed geregeld

20 mei 2022

Bericht van Scouting Corvus Corone uit Den Oever:

Op de Beursvloer Hollands Kroon van de Hollands Kroonse Uitdaging is er een match gemaakt tussen de Soroptimistclub Wieringerland en Scouting Corvus Corone. Die laatsten bestaan in 2022 alweer 25 jaar en is in die tijd uitgebloeid tot een levendige vereniging die niet meer is weg te denken uit het verenigingsleven op Wieringen. Om dit te vieren zijn er plannen gemaakt om een mooie jubileumactiviteit te organiseren. Voorwaarde is wel dat alle leden hieraan mee moeten kunnen doen en zich er ook mee vermaken. Een hele uitdaging, maar die gaat Scouting niet uit de weg en daarmee is er een mooie activiteit gevonden. Wat dat is moet voor de leden nog wel een verrassing blijven, dus hier kan nog niet te veel over worden uitgeweid. Wel is het zeker dat er meer kosten aan vast zitten dan dat de vereniging zomaar kan dragen. Het was dan ook de insteek van Corvus Corone om op de beursvloer op zoek te gaan naar mogelijkheden waarbij scouting diensten aanbiedt tegen financiële ondersteuning voor de jubileumactiviteit.

Daar kwamen Scouting en de Soroptimistclub Wieringerland elkaar tegen. Ook de Soroptimistclub stond op dat moment voor een uitdaging, de weder-organisatie van de Wieringer avondvierdaagse. Die kan niet worden georganiseerd zonder voldoende vrijwilligers. Het knelpunt zit name in verkeersregelaars en EHBO-ers. Dat is de basis voor deze mooie en leuke match. Gediplomeerde EHBO-ers zijn er bij Corvus Corone meerderen en die waren bereid om hierbij te ondersteunen. Verkeersregelaars is iets meer bijzonder, daarvoor zijn een aantal Scouting vrijwilligers opgestaan die zich op de opleiding hiertoe hebben gestort. Na het afronden met ruim voldoende resultaat kunnen er dus ook meerdere gediplomeerde verkeersregelaars aan de slag.
En zo kon het zomaar zijn dat je tijdens de Wieringer avondvierdaagse mensen van Scouting Corvus Corone ergens midden op de weg tegenkwam om ervoor te zorgen dat de wandelaars ongestoord en veilig kunnen doorlopen. En mocht het nodig zijn dan kwam de medische ondersteuning in actie om de verwondingen te behandelen er ervoor te zorgen dat de patiënt zo snel en zo goed als mogelijk weer verder kon om de route af te maken. Beide verenigingen kijken terug op een geslaagde samenwerking.

Op de foto de organisatie van de Wieringer Avondvierdaagse, Soroptimistclub Wieringerland en de verkeersregelaars en EHBO-ers van Scouting Corvus Corone.

Deel het bericht:
"Goed geregeld"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Piratenfeest voor De Sammeltjes

Match met Detectiespecialist DJ Laan De jaarlijkse Juffendag van Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef ging dit jaar naar Speeltuin De

Code Oranje

Bewonersavond in Anna Paulowna gaat niet door op woensdag 10 juli ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna is een Leefbaarheidsonderzoek

Scroll naar boven