Financiële ondersteuning voor initiatieven ten bate van vluchtelingen uit Oekraïne

25 april 2022

In onze gemeente zijn verschillende initiatieven om mensen uit Oekraïne te helpen. Samen met de Gemeente Hollands Kroon slaan wij de handen ineen om financiële hulp te bieden. Via de Hollands Kroonse Uitdaging stelt de Gemeente Hollands Kroon een bedrag van € 50.000,- beschikbaar. Heeft u een maatschappelijk initiatief waarmee u de vluchtelingen uit Oekraïne wilt helpen (of al helpt)? En wilt u hiervoor een vergoeding aanvragen? Dat kan via de Hollands Kroonse Uitdaging.

Hoe werkt het?

U kunt een aanvraag indienen bij de Hollands Kroonse Uitdaging. Een toetsingscommissie beoordeeld de ingediende aanvraag. 

Ons doel is om de ingediende aanvragen binnen 24 uur te beoordelen. Als de aanvraag beoordeeld is neemt de manager van de Hollands Kroonse Uitdaging contact met u op. Bij een positieve reactie betaalt de Hollands Kroonse Uitdaging de vergoeding aan u uit. 

Voorwaarden vergoeding

Het doel van de vergoeding is om initiatieven mogelijk te maken die bijdragen aan het steunen van Oekraïense vluchtelingen. Denk aan hulp bieden bij het in contact met elkaar blijven, eenzaamheid bestrijden en invulling geven aan de dag. De vergoeding is niet bedoeld voor praktische zaken als bijvoorbeeld een dekbed. Wij beoordelen de aanvragen op de volgende criteria: 

  • Direct nut voor welzijn voor vluchtelingen uit Oekraïne
  • Project(en) binnen de gemeente Hollands Kroon
  • Geen winstoogmerk 
  • Maatschappelijk initiatief
  • We vergoeden alleen gemaakte kosten. Een factuur of rekening moet aanwezig zijn
  • De aanvraag is geen investering in het eigen belang van de aanvrager

Ga hier naar de actiepagina met aanvraagformulier: Hulp aan vluchtelingen Oekraïne

Deel het bericht:
"Financiële ondersteuning voor initiatieven ten bate van vluchtelingen uit Oekraïne"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Kapellehof met de bus naar Bloeiers

Bericht van Facebook: Kapellehof Busuitje naar bloeiers, bewoners hebben mooie bloemetjes uitgezocht. Bedankt Bloeiers voor de plantjes. Dankzij de Hollands

Scroll naar boven