Feestelijke bijeenkomst start Hospice Het Tweede Thuis

13 juli 2022

WESTERLAND – Het startsein voor de bouw van het Hospice is deze week officieel gegeven. 

Ter gelegenheid hiervan verzamelden zich diverse genodigden, die alleen hun waardering uitspraken voor dit mooie initiatief. Een van de sprekers was Wietze Bakker, secretaris en penningmeester van Erfgoed Mosterd, die iets vertelde over het ontstaan van het initiatief alweer 7 jaar geleden. Vervolgens benoemde Gijs Wilms, voorzitter, de zeven jaar zwoegen voor het hospice ‘Van niets naar iets’. “Het had veel voeten in de aarde, mede door corona waardoor de bouwprijzen stegen en fondswerving niet mogelijk was.”

Jan Leunis de Beij, directeur Thuiszorg Omring, vertelde over het leveren van de beste zorg. Met gemotiveerde verpleegkundigen en coördinator vrijwilligers gaan zij ervoor zorgen dat dit lukt. Ten slotte was daar Mary van Gent, wethouder en loco burgemeester van Hollands Kroon. Zij benoemde de kracht van de samenleving en huldigde het initiatief. 

Hoogtepunt van de dag vonden de aanwezigen toch wel het metselen van de eerste steen in de boerderij door Gijs Wilms, geassisteerd door Mary van Gent. Het was een mooi gebaar voor Gijs, die zich zo hard gemaakt heeft om het hospice uiteindelijk te kunnen realiseren. Hij was totaal verrast.

Reportage Regio Noordkop

De Hollands Kroonse Uitdaging heeft met een incidentele subsidie bijgedragen aan de ontwikkeling van de plannen voor Hospice Het Tweede Thuis.

Wietze Bakker, secretaris en penningmeester van Erfgoed Mosterd
Gijs Wilms, voorzitter Het Tweede Thuis
Jan Leunis de Beij, directeur Thuiszorg Omring
Wethouder Mary van Gent
André Lont heeft een verrassing voor Gijs Wilms. Zie op de foto’s hieronder welke.

Deel het bericht:
"Feestelijke bijeenkomst start Hospice Het Tweede Thuis"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Fotomatch met Gerda

Gerda Venema is matchgroeplid van de Hollands Kroonse Uitdaging. Als fotografe legde ze het bestuur, de matchgroep en de manager

Scroll naar boven